ESXi elérése openSUSE alól

+1 vote
asked Apr 7, 2014 in IRF tantárgy by gulyu (28 points)  

Sziasztok!

A házi feladatomban linux-ról kell ESXi 5.5-öt futtató gépek konfigurációs adatait lekérdezni. A host Windows-os gépemen csatlakozok VPN-hez, viszont az openSUSE virtuális gép nem kapja meg a belső halózatba tratozó IP címet, próbáltam NAT beállítással VMware-ben. Így viszont nem tudom elérni az ESXi-t, legalábbis szerintem ez okozza a problémát, mert a traceroute se éri el. Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen megoldás létezik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

1 Answer

+1 vote
answered Apr 7, 2014 by nadudvarit (1,121 points)  

Nem vagyok benne biztos, hogy nincs ennél egyszerűbb megoldás, de én feltelepítettem egy OpenVPN klienst az openSUSE VM-re és úgy csatlakoztam.

Kiadtam konzolba:

sudo zypper install NetworkManager-openvpn

Ezután leszedtem a inf.mit.bme.hu-ról az OpenVPN konfig fájlokat, a tálcán rákattintva a Network ikonra felvettem egy új VPN kapcsolatot. A legördülőből kiválasztottam az Import a saved VPN configuration... opciót, utána pedig megadtam a kitömörített OpenVPN konfig fájl elérést (vcl.inf.mit.bme.hu.ovpn fájl).

Ezután ugyanúgy a Network ikonra kattintva a VPN Connections opciót kiválasztva tudtam csatlakozni a VPN-re. A frissen lefoglalt ESXi-t sikerült pingelnem.

commented Apr 8, 2014 by gulyu (28 points)  
Köszönöm a segítséget, sikerült.
commented Apr 9, 2014 by varyannazs (72 points)  
miket állítottál még be? nekem tracerouttal látja, de sehogy nem tudok lekérdezni róla. a tűzfalakat mindenhol kikapcsoltam, és nem segített. linuxon a conf fileban az ipv6-ot kikapcsolom, esxi-n pedig a localhost_onlyt false-ra állítom. mit hagyok ki?
...