Kapott CSV fájl tartalma

+4 votes
asked Apr 8, 2014 in IRF tantárgy by vfer (40 points)  

Sziasztok!

A mostani házi feladatban egy CSV fájlt kapok bemenetként, amiben benne vannak a szükséges paraméterek a gépekhez. Ehhez kapcsolódóan lenne egy olyan kérdésem, hogy kell-e foglalkoznom a fájl tartalmának helyességével? Pl. hogy jó port szám van-e a fájlban, vagy megvan-e mindegyik szükséges oszlop/adat, amihez a feladatban szükség van.

Köszi a válaszokat!

1 Answer

+3 votes
answered Apr 9, 2014 by micskeiz (2,873 points)  

Igen, legalább alapszintű ellenőrzéseket érdemes elvégezni (minden szükséges oszlop ki van-e töltve, elvárt számú oszlop van).

Azt, hogy jó-e port, azt nem tudod egyből, mert lehet, hogy a távoli gép valami nem szokványos porton figyel. Ez majd csak akkor derül ki, amikor csatlakozni akarsz.

commented Apr 9, 2014 by hurtonypeter (36 points)  
Üdv!

De akkor mire kéne külön ellenőrizni? Nem tudom a kollegának mik vannak a bemeneti csv-jében, de pl nekem: machinename, port, protocol, user, password. ezekből:
machinename: nem ellenőrizhető előre, maximum csakhogy van-e
port: szintén
protocol: eszerint switchelek a command összeállításához, hogy kell-e certificate, stb(https) vagy nem(http), esetleg vmi ismeretlen protocol(->hibaüzi)
user: itt is maximum azt lehet nézni, hogy van-e megadva
password: ez pedig lehet is üres, nem? nem kötelező, hogy legyen jelszava a rendszergazdának sem.

Ez így mennyire tűnik jónak?
Előre is köszönöm!
commented Apr 9, 2014 by micskeiz (2,873 points)  
Igen, alapszinten annyit tudsz ellenőrizni, hogy tényleg az a fejléce a CSV-nek, amit vársz, és tényleg annyi oszlop van benne, amit vársz. Tehát ne dobjon mindenféle véletlenszerű hibát, ha például kevesebb oszlopa van a megadott CSV-nek.
...