PowerShell: Kritikus jellegű hibák kezelése után scriptből való kilépés exception dobásával, vagy hogyan?

0 votes
asked Apr 12, 2014 in IRF tantárgy by Pietro (72 points)  

Sziasztok!

Jópár kritikus jellegű hibát ellenőrzök a scriptem elején, mivel ha ezek előfordulnak, a script további futása értelmetlen lenne (pl. a bemeneti fájl nem létezik vagy nem olvasható, a kimeneti fájl már létezik, de felülírására nincs jogunk, a CSV-fájl rosszul formált, és így tovább)...

Jelenleg azt csinálom, hogy amennyiben valamilyen problémát tapasztalok (pl. a bemeneti CSV-fájllal), akkor dobok a scriptből egy KIVÉTELT egy jól értelmezhető üzenettel (pl. throw "Tök mindegy").

Úgy látom, a PowerShell-scripteknél ez a konvenció, hogy ha valami hiba történik a script futásakor, akkor exceptiont dobálunk. Így kellene ezt nekünk is csinálnunk?
Van egy hátulütője a dolognak, hogy például kiírja az exception keletkezésének sorát, meg a konkrét kódrészletet is a konzolra...

1 Answer

+1 vote
answered Apr 12, 2014 by micskeiz (2,873 points)  
selected Apr 13, 2014 by Pietro
 
Best answer

Igen, érdemes a beépített cmdletekhez hasonlóan kivételt dobni kritikus hiba esetén egy megfelelő hibaüzenettel.

(Annyi a különbség, hogy a beépített cmdletek nagy része .NET-ben íródott, emiatt nem szerepel ott pl. a pontos sor meg a kódrészlet.)

commented Apr 13, 2014 by Pietro (72 points)  
Köszönöm szépen a választ, maradtam ennél a konvenciónál! (A zárójeles magyarázat is teljesen érthető. :) Csak elsőre furcsa hozzászokni, hogy hiba esetén megkapjuk a konkrét sort és kódrészletet a konzolra, de ezek szerint bőven belefér.)
...