S3EmulátorUML

+5 votes
asked Apr 23, 2014 in IRF tantárgy by Alexa (47 points)  

Az első feladatom leírásában van egy ilyen részlet:

..."Hogy jobban megértsük az alkalmazás működését, a forráskód tanulmányozásával készítsünk egy UML modellt (tipikusan komponens vagy osztálydiagramokkal), ami ábrázolja a rendszer főbb részeit és azok kapcsolatait (az egyes játékok osztályait nem kell részletesen ábrázolni). A modell tartalmazza, hogy melyik komponens milyen adatot tárol, hogyan kommunikálnak egymással a komponenseink, tipikus esetben melyikből hány darab fut stb."...

Azt szeretném kérdezni, hogy az S3Emulátorban vagy Sample programokban pontosan hol vannak a játék osztályok, mert sajnos eddig azokat nem találtam meg ezért tartok tőle, hogy a telepítés során valamit elrontottam, illetve ugye nem úgy kell érteni a feladatot, hogy minden osztály ami nem játék az a rendszer főbb részének minősül?

2 Answers

0 votes
answered Apr 24, 2014 by ldani7492 (39 points)  

Kicsit aluldefiniáltnak érzem a feladatot.
Figyelem: nem egy reverse engineering eszközzel előállított részletes osztálydiagramot
kérünk, hanem egy saját modellt, ami csak az alkalmazás fontosabb részeit ábrázolja!

Úgy érzem azon múlik a házi feladat pontszáma, hogy a kb. 30 osztályból ugyanazokat éreztük-e fontosnak, mint a feladat kitalálója.

commented Apr 24, 2014 by hurtonypeter (36 points)  
mert itt most magának az emulátornak kéne diagramot rajzolni? én sem teljesen értem, bár a Sample-ben meg nincs miből.
commented Apr 25, 2014 by micskeiz (2,873 points)  
Az S3Emulatorból kell modellt készíteni.

A félév elején beszéltük, hogy a modell készítés egy szubjektív feladat, tehát nyilván a javítása se úgy megy majd, hogy ha a mintamegoldásban szereplő X osztály szerepel, akkor max pont, egyéb esetben 0.

Ha megnézitek a forráskódot, könnyen látható azért, hogy nem ugyanolyan fontos minden részlet ábrázolása. Például  maga a szerver elindulásáért felelős osztály fontos a megértéshez, de az összes Serializer részletes felsorolása valószínűleg nem szükséges az alap funkció megértéséhez.
0 votes
answered Apr 25, 2014 by micskeiz (2,873 points)  

A játék sajnos elírás, azt a zárójeles részt figyelmen kívül lehet hagyni.

...