Házi feladat értelmezés (3D)

0 votes
asked Apr 27, 2014 in IRF tantárgy by th14 (29 points)  

Sziasztok!

A feladatom értelmezésében kérnék egy kis segítséget:
"A feladatunk a prototípust úgy módosítani, hogy tartalmazza az alkalmazás adatokat tároló komponensének instrumentálását, és a szükséges kódot, hogy a gyűjtött adatokat a kiszolgálón le lehessen kérdezni."

Nem tudom mennyire értelmezem jól, de ezt úgy kellene elképzelni, hogy a feladat megvalósítása után a Java Mission Controlban a megfelelő MBean-nél az Attributes alatt szerepeljen legalább 5 adat(később írja a feladat a min. 5 feltételt)? Vagy elég ha az operations fül alatt van 5 metódus amit lehet "execute"-olni az ott lévő gombbal és az visszaadja a megfelelő adatokat (pl. orvosok száma)?

Én ez utóbbit valósítottam meg és nagyon örülnék ha valaki meg tudna erősíteni abban, hogy nem értelmeztem nagyon félre a feladatot!

Előre is köszönöm a válaszokat

1 Answer

0 votes
answered Apr 28, 2014 by cseppento (294 points)  

A 3D feladatban adatokat kell gyűjteni. Érdemes a javasolt konvenciókat használni, tehát az attribútumok azok adatokat takarnak, míg az operációk inkább valamilyen beavatkozást hajtanak végre. (Lásd pl. felügyeletre tervezés gyakanyag vagy http://docs.oracle.com/javase/tutorial/jmx/mbeans/standard.html). Természetesen egy attribútum lehet csak olvasható is.

Persze vannak olyan esetek, amikor egy adatlekérdezés bonyolultabb, nagyobb erőforrás igénye van, ilyenkor nem feltétlenül attribútumnak érdemes felvenni .

commented Apr 28, 2014 by th14 (29 points)  
szóval ha jól értelmezem amit válaszoltál, akkor az attributes fül alatt kell lennie majd az 5 adatnak?

Egyébként köszönöm a választ!
...