HF1 - 1A - uidNumber elérése

0 votes
asked Mar 26, 2015 in IRF tantárgy by Colosh (62 points)  

Üdv!

A Projektekből listázott member-ek uidNumber-ét hogyan lenne legcélszerűbb elérni?

A Projektekből kell kiszednem minden membert aki azon dolgozik, és ezek uidNumber-jével játszadozni, de mint azt tapasztaltam a feladat nem olyan egyszerű, hogy az uidNumber itt is szerepelne az attributumaik között, ezért valahogyan el kell érnem azokat. Valami beépített dolog van erre vagy pythonban kell ezt megoldanom saját kiokoskodással?

commented Mar 26, 2015 by Colosh (62 points)  
Felmerülő probléma az is, hogy nincs épkézláb dictionary-m, amiben dolgozhatnék.
A Projectek között keresek, project névre, és engem a member-ek érdekelnek ( ez egy lista egy projekten belül ). Tehát a member attributumot kiválasztva egy 'member' kulcsú dictionary-t kapok, amit nem tudok tovább bontani kulcsok mentén, innentől a helyzet már csak bonyolódna ha ezt a stringet kéne tördelnem, ez alapján visszakeresni... stb...
commented Mar 26, 2015 by nadudvarit (1,121 points)  
Ezt nem teljesen értem, hogy mit szeretnél tovább kulcsok mentén bontani?
commented Mar 26, 2015 by Colosh (62 points)  
a lekérdezésem egy member kulcsu dictionary-val tér vissza, aminek egy darab 'member' kulcsa van és utána soksoksok string ömlesztve a projektben résztvevők... ezt szeretném értelmesebben lekérdezni, hogy legalább a résztvevőket darabolja
commented Mar 26, 2015 by nadudvarit (1,121 points)  
Az a sok-sok string -- ami ugye a tagok DN-je -- egy listába van (nem csak úgy ömlesztve), szóval végig tudsz rajta iterálni.
commented Mar 26, 2015 by Colosh (62 points)  
edited Mar 26, 2015 by Colosh
huh. nagyot koppant amikor leesett! köszönöm szépen a segítséget!

1 Answer

0 votes
answered Mar 26, 2015 by nadudvarit (1,121 points)  

Ezt magadnak kell kiokoskodni Pythonban.

OpenLDAP-ban (Active Directoryval ellentétben) sajnos nincs a personokhoz memberOf tulajdonság, vagyis hogy egy személy attribútumai között szerepel, hogy mely csoportoknak a tagja. Így szükséged lesz extra lekérdezésekre.

...