closed IRF hf 1G - String, PSObject osszehasonlitas

0 votes
asked Mar 27, 2015 in IRF tantárgy by 103488 (26 points)  
closed Mar 27, 2015 by 103488

Sziasztok!
1G hf-em van es annal a resznel akadtam el, hogy meg kell vizsgalni, hogy letezik e a parameterul beadott UNIT. Ehhez lekerdezem az osszes Unit-ot, amit elmentek egy tombbe. Idokozben kiderult, hogy ebbe a tombbe PSObject elemek lesznek. Ezt szeretnem osszehasonlitani a parameterul megkapott Unit Stringgel. Viszont mivel az egyik PSObject igy hiaba ugyanaz az ertek nem mukodik az osszehasonlitas. Ha viszont a PSObjectet szeretnem Stringge castolni, akkor telirakja minden folosleges infoval (fejlec, ures sorok...). Esetleg le lehet kerdezni az egyedi departmeneket rogton stringbe, vagy valahogy rendesen atcastolhato lenne, hogy ossze tudjam hasonlitani a ket elemet?
Ezzel kerdezem le az egyedi department-eket:
$CheckUnitExist = Get-ADUser -filter * -Property Department | Select department |Sort-Object department -Unique

Koszi a valaszt.

closed with the note: Problem Solved
commented Mar 27, 2015 by hajdua (688 points)  
Bár úgy látszik megoldódott a probléma, azért válaszolnék rá, hátha másnál is előjön. Egyrészt amit kapsz objektum annak a megfelelő tagváltozóját le tudod kérdezni, ami már string.

Másrészt ez így amúgy sem elegáns, ugyanis lekéred az összes unit-ot a szervertől és lokálisan keresel. Ugyanezt meg lehet tenni úgy, hogy már a szerveren szűrsz (Filter paraméter) és csak azt nézed, hogy van-e találat vagy nincs.
...