test script keszites

0 votes
asked Mar 27, 2015 in IRF tantárgy by 103488 (26 points)  

1G feladatom van. Amikor irjuk a testscriptet akkor feltetlenul kell uj Usereket felvenni a cimtarba, hiszen szerintem a feladat megoldasa es az egyes tesztesetek tesztelesehez lenyegtelen, hogy altalam hozzaadtott, vagy mar meglevo usereket ellenorzok le. Ha muszaj, akkor hanyat erdemes felvenni, illetve hogy tudok hivatkozni egy user telephoneNumberjere?
New-ADUser -Name "valaki" -DisplayName "Valami Ember" -Department "IT" -EmailAddress "valaki@senki.com" -telephoneNumber 123-4567-000
Ezzel probalok uj Usert felvenni, de azt irja nincs telephoneNumber parameter, mikozben a lekerdezesnel is erre szurunk, ott pedig van.

1 Answer

0 votes
answered Mar 27, 2015 by hajdua (688 points)  

Szia!

Ez alapján az OfficePhone attribútumot tudod megadni beszúrásnál, ami lekérdezéskor telephoneNumber-ként is megjelenik. Egyébként nem kötelező a teszt szkriptnek programozottan felvennie az új felhasználókat, az is jó, ha kommentbe beírod, hogy az adott teszt futtatása előtt ilyen-olyan user-t felvettél a címtárba.

Új felhasználókat akkor érdemes felvenni, ha olyan esetet akarsz tesztelni, ami nincs a címtárban. Ebben a feladatban mondjuk olyat tudok elképzelni, hogy több azonosan kezdődő szám esetén megtalálja-e mindet.

...