HF1 - 1G paraméter validáció

0 votes
asked Mar 27, 2015 in IRF tantárgy by Gio (73 points)  

Sziasztok!

Házim: 1G-Címtárak, PowerShell

Olyankor mit csináljak, ha nekem pontosan 3 szám kéne bemeneten, azonban ezt egy darab -match vizsgálattal sehogy nem tudom összehozni? [0-9][0-9][0-9] nem működik, \d{3} nem működik, a probléma az, hogy ha kevesebb számot adok meg, akkor úgy veszi,mintha match lenne.Ráadásul ha spacet adok be neki, azt is matchnek veszi. ^és $ karakterek minden féle kombinációjával is kipróbáltam már, sikertelenül.
Ezen kívül még az lenne a kérdésem, hogy a hibák kezelésére szükséges a try-catch-finally, vagy elég egyszerűen kiírni a hiba okát mondjuk egy write-outputtal?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Gio

1 Answer

+1 vote
answered Mar 27, 2015 by hajdua (688 points)  
selected Mar 28, 2015 by Gio
 
Best answer

Szia!

Szerintem meg lehet oldani egy match-csel. Ha nem megy, akkor validáld "kézzel" (a sztring vizsgálatával) a szkript elején.

A hibakezeléssel kapcsolatosan nem teljesen értem a kérdést. Ha nem használsz try-catch-et, akkor hiba esetén elszáll a szkript így nem tudod "egyszerűen kiírni a hiba okát". Amennyiben viszont a hibalehetőséget rejtő utasítás előtt meggyőződsz arról, hogy nem lesz hiba (pl. létezik a fájl, stb...), akkor nem szükséges a try-catch, elég, ha kiírod a kimenetre a hiba okát.

commented Mar 27, 2015 by Gio (73 points)  
Köszönöm! A matchelés közben megoldódott, máshol volt a probléma. Igen, a hibakezeléses kérdést így értettem, köszönöm.
...