HF1-Powershell, mandatory

0 votes
asked Mar 28, 2015 in IRF tantárgy by Gio (73 points)  

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy ha egy kötelezőnek nyilvánított paraméternek $null-t, vagy üres stringet adok be, akkor meg lehet elégedni az alapértelmezett üzenettel, vagy valahogy ezt az esetet is le kell kezelni? Arra gondoltam,hogy nem adom meg neki,hogy Mandatory=$true, hanem külön lekezelem az eseteket, azonban a feladat pontos értelmezéséből nekem az jön le, hogy meg kell adni. Amennyiben kell a mandatory és le kell kezelni külön ezeket az eseteket, akkor tudna valaki segíteni, hogy ezt hogy kéne? Előre is köszönöm a segítséget.

1 Answer

+1 vote
answered Mar 28, 2015 by hajdua (688 points)  
selected Mar 28, 2015 by Gio
 
Best answer

A mandotary abban segít neked, hogy kötelező legyen megadni a paramétert. Azt, hogy az megfelelő formátumú legyen (ne null, ne üres) ezt vagy magadnak külön leellenőrzöd, vagy például string paraméter esetén megadhatsz reguláris kifejezést is, ami mindent elfogad kivéve az üres stringet.

commented Mar 28, 2015 by Gio (73 points)  
A problémám az, hogy ha megadom, hogy mandatory=true, akkor nem jut el a reguláris kifejezéses részig,hogyha nullt vagy üres stringet adok meg. Jelenleg úgy oldottam meg,hogy a param részben meghívom a validatescriptet, ahol hogyha nullt vagy üres stringet ad meg, akkor eldobok egy hibát,hogy ilyet nem szabad megadni. Ez a parancssorban úgy jelenik meg,hogy eldobja a szokásos csúnya hibát, csak közben beleszúrja még azt is, amit én megadtam neki,hogy eldobjon. Ez így mennyire elfogadható?
commented Mar 28, 2015 by hajdua (688 points)  
Teljesen jó!
commented Mar 28, 2015 by Gio (73 points)  
Rendben, köszönöm!
...