HF1 Python néhány kérdés

0 votes
asked Mar 31, 2016 in IRF tantárgy by imre (28 points)  

Sziasztok!

Néhány kérdésem lenne a házi feladathoz. 1B a feladatom, telefonszám alapján kell user-eket keresnem, majd egy xml fájlba kiírnom. A kérdéseim:

1) Ha nincs találat a keresésre, akkor megtehetem-e, hogy hibát írok ki, (pl.: ERROR: no matches found), vagy hozzam létre az xml fájlt és ne írjak ki hibát? (Nem volt a feladat leírásában erre vonatkozóan semmi). Személy szerint logikusabbnak érzem minél előbb közölni ezt, mint létrehozni 1 db tag-et tartalmazó, értékes tartalom nélküli fájlt.

2) argparse-t használok a paraméterek kezelésére. Ha rossz paraméterezést akarna a futtató megadni, akkor a parser kiírja, hogy
"usage: getfullcontact.py [-h] -p PHONENUMBER -o OUTFILE
[-ou ORGANIZATIONAL
UNIT]
getfullcontact.py: error: <>"
A kérdésem, hogy ez a kimenet elfogadható-e? (Nem találtam rá megoldást, hogy helyette valami általam megadott "ERROR:..." szöveget írjon ki a program.)

3) A paraméterezés esetén opcionálisan kaphat organizational unit-ot is paraméterként, mint pl. ou=Partners,dc=irf,dc=local. De ha valamelyik ou-ban van space, akkor az argparse paraméterhibát fog jelezni. Feltételezhetem ilyen esetben, hogy idézőjelek között adják meg ezt a paramétert? (Abban az esetben jól működik.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

üdv. Imi

1 Answer

0 votes
answered Mar 31, 2016 by kovari (2,221 points)  
edited Mar 31, 2016 by kovari
  1. Nincsen specifikálva, így rátok van bízva. Nem kell amúgy hibát írni, most jó az üres fájl is. De igazából mindegy. Bár, amúgy én nem errorként jelezném, maximum kiírnám, hogy "hopp, nincs találat".

  2. Ez így teljesen jó.
    Edit: volt már egy hasonló kérdés régebben: lásd itt

  3. Ez is maradhat. Tulajdonképpen a 2. kérdésre visszavezethető.

commented Mar 31, 2016 by imre (28 points)  
Köszönöm a gyors válaszokat!
...