HF1B Feladat értelmezés

0 votes
asked Apr 1, 2016 in IRF tantárgy by valkorn (87 points)  

A feladat leírásban rengeteg szó van arról, hogy milyen dolgozók hol vannak, projektek, adminisztratív munkatárs, kiemelve, hogy ebből pontosan egy van, szabadon bővíthető a címtár stb. Közben én úgy érzem, a feladatom szempontjából ez mind irreleváns. Ez azért van, mert sablon a feladat szöveg, vagy teljesen félreértelmeztem a feladatom?

A feladatlap végén van olyan elvárás, hogy ellenőrizzük, hogy a megadott projekt létezik-e. Az én feladatomban nincs is semmilyen projekt megadva sehol sem. Kicsit úgy tűnik, mintha egy másik feladathoz tartozó sablon lenne.

Gondolom nekem azt kéne ellenőriznem, hogy a megadott OU létezik-e. A bonsai-t nézegetve, erre nem találtam semmilyen megoldást. Ha nem létező OU -val keresek, simán lefut (jó lenne ha dobna NoSuchObjectError-t) üres eredményhalmazt visszaadva. Erre létezik valamilyen megoldás?
Arra gondoltam rákeresek a megadott OU-ra base scope-al.

1 Answer

+1 vote
answered Apr 1, 2016 by nadudvarit (1,121 points)  
selected Apr 1, 2016 by valkorn
 
Best answer

Közvetlen rákeresve (base scope-pal) az adott ou-ra az üres lista pont azt jelzi, hogy nincs olyan LDAP entry. Ezt így használhatod ellenőrzésre.

A feladat kiírás egy része valóban minden első házinál megegyezik. A "További elvárások" között szintén csak általános példák vannak, hogy felhívja a figyelmet a tüzetes hibakezelés fontosságára.

commented Apr 1, 2016 by valkorn (87 points)  
Ezért nem akarok egy újabb kérdést kiírni, úgyhogy itt kérdezem ha nem gond.
Előjött search-nél a size limit exceeded hiba. Itt utána olvasgatva nem láttam rá konkrét megoldást, csak hogy az ldap configba átírni valami nagy számra, de így csak nálam küszöbölöm ki a hibát. Ez a hiba benne maradhat? Tehát elég ha csak kiírom a hibát?
commented Apr 1, 2016 by nadudvarit (1,121 points)  
Gondolom ezt találtad meg: http://q2a.inf.mit.bme.hu/1859/hf1-pyldap-search-size-limit
Teljesen jó ha csak kiírod a hibát a feladat által elvárt konvekció szerint.
commented Apr 1, 2016 by valkorn (87 points)  
Igen, többek között ezt is. Köszönöm a gyors válaszokat!
...