IRF HF1 Powershell 1E Kérdések

0 votes
asked Apr 2, 2016 in IRF tantárgy by kivancsifancsi (39 points)  

Sziasztok!

Két kérdésem lenne a Powershell 1E házimmal kapcsolatban:

1, Először a teszteléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Amikor saját adatokat kell felvenni az AD-be, jó, ha kézzel veszem fel? Vagy erre is külön script kell? Egy PDF fájlban elég összeszedni a teszteseteket és a kimeneteket belevágni, majd ez alapján értékelni a tesztek sikerességét?

2, Az egyik részfeladatom, hogy meg kell határozni a távozó oktató alapján az érintett cégeket. A megoldásomban ehhez felhasználom a cégeken belüli dolgozók Company attribútumát, hiszen ebbe el van tárolva az adott dolgozóhoz tartó cég neve. Mennyire jó megoldás ez? Jobb lenne, ha inkább DN-ből vágnám ki az Organizanitonal Unit nevét? Melyik tekinthető szebb megoldásnak?

Köszönöm előre is!

1 Answer

0 votes
answered Apr 2, 2016 by kovari (2,221 points)  

Szia!

  1. Teljesen jó, nem kell szkript. Esetleg képeket lehet készíteni és egy pdf-be másolni a tesztesetekkel együtt. Lásd itt, és itt.

  2. Bevallom, az apróbb implementációs kérdésekre nem szeretek válaszolni, no offense, csak már így is sokat segítünk. Lassan nem marad számotokra kihívás a háziban.

commented Apr 2, 2016 by kivancsifancsi (39 points)  
Rendben, köszönöm! Abszolút érthető a második kérdésre adott reakció is. Csak nem tudom eldönteni, hogy melyik a szebb megoldás, és nem akarok emiatt pontot veszíteni, ezért aggódok. A Company attribútomok meg vannak adva a minta AD-ben, de mi van akkor, ha valaki új dolgozót vesz fel a céghez és ott nem adja meg a Company attribútumot?  A másik megoldási lehetőségnél pedig elég favágónak érzem, hogy az OU-t vágom ki a DN-ből. Mindkettőt leimplementáltam, csak a szebb megoldás eldöntése okoz problémát.

Köszönöm szépen a gyors választ!
...