IRF HF2 CIM attribútumok.

0 votes
asked Apr 15, 2016 in IRF tantárgy by Tomi06 (30 points)  
retagged Apr 15, 2016 by kovari

Sziasztok!

Az a feladatom, hogy meg kell vizsgáljam, hogy az egyes CIM példányok az osztályuk által előírt attribútumok hány százalékát nem definiálják. A problémám az, hogy csak a definiált attribútumokat érem el. Nem találtam módot rá hogy a nem definiáltakat valahogy meg tudjam vizsgálni, vagy egy teljes számot kapjak az összes attribútumról. A CMIClass és CMIInstance metódusai között erre nincs lehetőség. Valaki tudna segíteni, hogy merre kéne keressem a megoldást?

Válaszokat előre is köszönöm!

1 Answer

0 votes
answered Apr 15, 2016 by kovari (2,221 points)  

Egy osztálynak el tudod érni az attribútumait (ami amúgy egy CIMClass objektumra képződik le). Plusz ugye a példányoknál is látod, hogy mit tartalmaznak. Ezek után össze tudod vetni, hogy az osztály által specifikált attribútum megtalálható-e a példányban is. Plusz érdemes megnézni azt is, hogy a definiáltak közül melyik üres vagy Null/ None.

commented Apr 15, 2016 by Tomi06 (30 points)  
YAWN-ban néztem hogy mik vannak az osztályokban és a példányokban. Egy CIMClass objektumnak le tudom kérdezni azokat az attribútumait amik az oldalon szürke és fehér színnel vannak megkülönböztetve (többnyire csak a szürkét). A példányoknak pedig azokat, amikor az 'Instances' link alatt látható táblázatokban ki vannak töltve. Nekem az ebben a táblázatban található kitöltött és üres (vagy Null/ None) sorok arányát kéne számolnom, nem? De a táblázat sorai nem egyeznek meg a CIMClass attribútumaival.
commented Apr 15, 2016 by Tomi06 (30 points)  
Köszönöm, megoldottam.
...