Vonat mozgása teszt közben.

0 votes
asked Nov 7, 2016 in SWSV by csaboss92 (35 points)  

Vonat mozgatását csak két lépésben tudjuk megtenni a rendszerben, elégséges-e a végállapot után érkező signalok vizsgálata?
A köztes állapotra érkező signalok elvetéséhez a sleep a legjobb ötletünk, ez megfelelő lehet? Ha nem, hogy lehetne kiváltani?

1 Answer

0 votes
answered Nov 8, 2016 by micskeiz (2,873 points)  
  1. Ezt a csapatnak érdemes megfontolni (és valahol le is írni a megoldásban), hogy átcsúszhat-e egy hiba, hogy ha csak a végállapot után ellenőriztek.

  2. Sleep itt sem javasolt, mert nagyon törékeny lesz tőle a teszt (más gépen/környezetben futtatva lehet, hogy hosszabb/rövidebb időt kell várni a message queue-ra, így eltörhet a teszt akkor is, ha jó az impelementáció). Az "Implement the test framework" feladatban javasoljuk az awaitility (https://github.com/awaitility/awaitility) megnézését, ez segíthet a megfelelő eseményekre való várakozásban.

commented Oct 25, 2018 by z0ka (22 points)  
Jelen esetben hogy érdemes az awaitility-t használni? Mit érdemes megfigyelni ahhoz, hogy tudjuk, biztosan megérkezett az üzenet? (Az implementációba bele tudunk írni, hogy ott figyelje meg, de abba elvileg nem kellene módosítani, csak az integrációs tesztkódba.)
commented Oct 28, 2018 by micskeiz (2,873 points)  
Két dolgot tudtok nézni: egyrészt az SRS tartalmaz részinformációkat, hogy az üzenetküldések/fogadások/gyakoriságoknak mi az időtartománya, azokból lehet worst case felső limitet számolni; másrészt a periodikus heartbeat is használható szinkronizációként, azt érdemes végiggondolni, hogy lehet-e adott számú heartbeatet használni arra, hogy biztosak legyünk benne, hogy megjött minden.
...