2A -Device paraméter működésének értelmezése

+1 vote
asked Apr 12, 2013 in IRF tantárgy by anonymous  
edited Apr 12, 2013 by micskeiz

Sziasztok!

"Device: megadása esetén csak erre a mintára illeszkedő nevű PnP eszközökhöz kapcsolódó meghajtókat és erőforrásokat kell berakni a kimeneti fájlba"

Akkor...ha megadják a -Device paramétert, akkor azzal ki lehet szűrni a rá illeszkedő PnPEntity-ket, amiknek benne kell lennie a kimenetben. Illetve meg lehet mondani a hozzájuk kapcsolódó SystemDriver-eket is.
A kérdés pedig: az így megkapott SystemDriverek-hez kötődő más PnPEntity-knek szerepelniük kell / szerepelhetnek a kimenetben?

A válaszokat előre is köszönöm,
Tóth Tibor

2 Answers

0 votes
answered Apr 12, 2013 by anonymous  

Szerintem:
Ugyebár SystemDriverekhez rendelünk PnPEntityket, azokhoz meg Resource-okat. A "középső" elemre szűrünk, tehát csak olyan Entity lehet a kimenetben, ami illeszkedik a filterre.
Ekkor lehet olyan eset is, hogy lesz olyan Driver, amihez nem tartozik egyetlen illeszkedő nevű PnPEntity sem, szerintem ezeket ki kéne szedni a kimenetből.

Amit viszont nem értek: "elképzelhető, hogy olyan entitást kapunk vissza, amihez nem tartozik meghajtó".
Ez hogy képzelhető el? Nem csak olyan Entityt kapunk meg, ami valamilyen Driverhez asszociálva van (az XML struktúrája és amiatt, hogy Entityket a Driverekből érjük el, fordítva nem)?

commented Apr 12, 2013 by anonymous  
Az, hogy driver nélküli pnpentity-nk van, az úgy képzelhető el, hogy ha a -Device meg van adva, akkor már pnpentity-ket kell keresni először, és ahhoz kapcsolódó driver nem biztos, hogy van. Szerintem legalábbis.
0 votes
answered Apr 12, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
  1. Eredeti kérdés: nem, ha -Device meg van adva, akkor CSAK az arra a mintára illeszkedő nevű PnPEntity-knek kell szerepelnie.

  2. A válaszban szereplő kérdés: a válaszra adott komment meglátása teljesen helyes, lehet, hogy olyan PnPEntity-t ad vissza a -Device alapján való keresés, amihez nem tartozik Driver, így egy -Device nélküli lekérdezésbe nem kerülne be egyébként.

...