1. hf - kiindulási modell MagicDraw diagramjait "profiles must be loaded to open" hiba miatt nem tudom megjeleníteni

0 votes
asked Sep 19, 2017 in Rendszertervezés by joe (27 points)  

A kiadott projektfájlt sikerült mergelni a MagicDraw projektbe a youtube videó alapján, viszont a projektbe belépve a Containment ablakban megjelenített fájlok a "Relations" kivételével világos szürke betűvel jelennek meg (mintha nem lennének aktívak), valamint ha bármelyik diagramot megpróbálom megnyitni a Zoom ablakban az " MDcustomizationforSysML.mdzip, UMLStandard_Profile.mdzip profile(s) must be loaded to open this diagram. " felirat van. A kérdésem az, hogy ezt hogy lehetne megoldani? (esetleg újra mergelés segíthet?)

commented Sep 20, 2017 by aron (21 points)  
nekünk sem nyitja meg, ha a szerverről próbáljuk elérni! csak akkor nyílik meg, ha az mdzip-et használjuk, azt meg nem tudjuk commitolni.
commented Sep 20, 2017 by tamas (21 points)  
Nekünk is ugyanez a helyzet. Az a gyanúm, hogy ott romlott el a dolog, amikor a merge-nél reject-eltük ezeket a dolgokat: https://youtu.be/VCdF-D85_AQ?t=72 Én most se újra merge-elni nem tudok, mert akkor az is megakad hasonló hibaüzenettel, se visszaállni merge előtti állapotra, mert akkor meg azt mondja, hogy nekem nincs jogom 18.5-ös verzióra migrálni. De az offline megnyitott projekt működik.

2 Answers

+2 votes
answered Sep 21, 2017 by btimi (113 points)  
selected Sep 21, 2017 by burm
 
Best answer

Egy újramerge-re lesz szükség, ami előtt a MagicDraw/bin/magicdraw.properties fájl utolsó sorában írjátok át a java heap mértetét nagyobbra. (Xmx2442M helyett pl. Xmx4096M). Újabb merge-t azután tudtok indítani, hogy kitörlitek a projektetek jelenlegi tartalmát, majd így commitoljátok. Ha minden igaz, ennél a merge-nél már nem lesz semmi, amit reject-elni kellene.

commented Sep 21, 2017 by joe (27 points)  
Sajnos a projekt fájljainak nagy részén inaktív a Delete opció, esetleg lehet tudni, hogy így hogyan tudnám kitörölni a tartalmát?
commented Sep 21, 2017 by btimi (113 points)  
Lockold őket előtte! :)
commented Sep 21, 2017 by joe (27 points)  
edited Sep 21, 2017 by joe
Köszönöm, úgy néz ki ez megoldotta, de azért leírom, hogy pontosan hogy is sikerült működésre bírni (biztos, hogy nem ez az ajánlott, de valamiért nekem így megy): töröltem az összes lehetséges fájlt, commit, kiléptem MagicDraw-ból, átírtam a properties fájlt, visszaléptem, megpróbáltam a yt videó szerinti módszert pontosan követni és elsőre sikerült is módosítani is a projektet, de kilép-belép után megint előjött a probléma... szóval újra töröl, commit, merge, de ezúttal nem vettem ki a pipákat a merge közben, végzett rengeteg warninggal, és a diagramok ezúttal módosíthatóak voltak csak éppen üresek... megint törlés, commit, merge, most viszont nem is pontosan ugyanolyan opciók voltak ahol ki kellett volna venni a pipákat, szóval nem változtattam, csak tovább... és siker, újraindítás után is megy...
commented Sep 21, 2017 by tamas (21 points)  
Köszi, nekem is pont úgy sikerült, mint joe-nak. Talán az történt, hogy az első merge-nél nem tudta megnyitni a diagramokat, mert hiányoztak ezek a profile-ok, és ezért nem is tudta őket értelmesen kezelni (asszem erről valami hibaüzenet is volt), a modulok a másodiknál megmaradtak, és akkor már értelmesen merge-ölt.
commented Sep 21, 2017 by tomzorz (20 points)  
Yapp, can confirm: a joe féle megoldás itt is működött :)
0 votes
answered Sep 20, 2017 by burm (266 points)  

Elso tippre a hiba oka az lehet, hogy nincs minden szukseges plugin telepitve. Reszleteket lasd a https://www.youtube.com/watch?v=d4M2x_2aYIU&t=83 linken.

commented Sep 20, 2017 by joe (27 points)  
Sajnos nem ez a hiba oka, minden, a videón szereplő plugin telepítve van.
...