Régióra vonatkozó hibaüzenet, de nincs régió

0 votes
asked Apr 18, 2018 in Rendszermodellezés A00 by mate01 (22 points)  

A problémám az, hogy az egyik átmenetkor egy piros x jelenik meg egy hibaüzenettel: "Target state has regions without default entries". Viszont ott nincsenek régiók, az is csak egy szimpla állapot. A start gombot kell lenyomni, amihez egy őrfeltétel is tartozik. Az állapot alatti is van egy piros x, ami a "Region must have a 'default' entry" szöveget jeleníti meg. Nagyon sok féle képpen próbáltam megoldani, de mindig ugyanide lyukadok ki.
Előre is köszönöm a segítséget!

1 Answer

0 votes
answered Apr 18, 2018 by dkmisu (1,327 points)  

Elsőre az a tippem, hogy nem egy állapotra, hanem egy összetett állapotra (compound state) mutat az átmeneted. Annak a belső állapota yakindu-s terminológiával egy régió. Próbáld meg a kérdéses állapotot átméretezni, jó nagyra. Akkor elő kell bukkannia a belső régiónak, ami kis méret esetén nem látszódhat.

commented Apr 18, 2018 by mate01 (22 points)  
Valóban ez volt a probléma, köszönöm :).
Azonban van egy újabb hiba:
amikor próbálok tesztesetet futtatni, az alapértelmezett eredményeket érzékeli, nem azokat, amiket én beírtam. A szimuláció működik minden gond nélkül, és a Yakindunak is a 3.2-es verziója van fent.
Mi lehet a probléma?
commented Apr 18, 2018 by dkmisu (1,327 points)  
Valószínűleg hiba van a modellben, és ezért nem futott le a kódgenerátor. Ha a yakindu mappában lévő homework2java.sgen fájlra jobb gombbal kattintasz, majd generate code artifacts, akkor elindíthatod kézzel is a generálást. Ekkor figyeld a console-t, mert az esetleges hibaüzenetek ott jelennek meg.
...