Trigger cannot be empty!

0 votes
asked Apr 30, 2018 in Rendszertervezés by OG07ybAh68 (25 points)  

Ha a subdiagram egyik exit pontja előtt már van trigger, akkor a külső nyílra mit kéne írni triggernek?

Példa a képeken

enter image description here
enter image description here

1 Answer

0 votes
answered Apr 30, 2018 by dkmisu (1,327 points)  
selected May 3, 2018 by OG07ybAh68
 
Best answer

Az általad küldött megoldás jó ilyen szempontból, valóban nincs átmenet nélküli él. Viszont ha jól gyanítom az ellenőrző meg visszadobta, mondván tiltott elem használata.
Részben ezért (is) van az előzetes ellenőrzés, hogy ehhez hasonló hibák kibukjanak az ellenőrzőben, mert ilyenkor csak 1-2 embert érint, nem 100-at :D
Ezek alapján igyekszünk felkészíteni az ellenőrzőt minden esetre. Viszont általános hozzáállás, hogy inkább legyen szigorú, és nullázzon ki teljesen jó megoldásokat, mint fordítva. Egész egyszerűen azért, mert tartunk egy védést, ahol ezek kiderülnek, és sokkal kevésbé kínos egy 0 pontot átírni 30-ra, mint egy 30-at 0-ra tiltott elem használata miatt.
Összességében elnézést a kellemetlenségért, igyekszünk javítani. Ha biztosra akarsz menni, akkor "kösd át" az éleket. Ergó a két összetett állapotodban lévő állapotot a nevesített exit és entry node helyett közvetlenül kösd össze egy éllel. Tudom, ez így sokkal rondább, mint a jelenlegi megoldásod, viszont úgy garantáltan át fog csusszanni az ellenőrzőn.

...