HF autómatikus ellenőrés időpont

0 votes
asked Apr 22, 2019 in Rendszermodellezés A00 by Onyrew (26 points)  
reshown Jan 24, 2022 by Onyrew

Helló,
Lehetséges lenne-e még egy értékelési időpontot beszúrni a hajnal 4-esen kívül a beadott házi feladat értékelésére valamikor nap közben?
(Kicsit soknak tűnik a 24 órás újraértékelés, de ez egyéni vélemény)
Mivel a feladat bonyolultsága és határideje nem teszi szükségessé, így ez nem indokolt, viszont jó lenne, ha csökkenne a válaszidő.

Köszönöm.

1 Answer

+2 votes
answered Apr 23, 2019 by dkmisu (1,327 points)  
selected May 25, 2019 by Onyrew
 
Best answer

Egészen biztosan nem lesz másik ellenőrzési időpont, mégpedig a következők miatt:

1) A kiértékelés erőforrásigényes. Egy-egy házifeladat kiértékelése kb 30 másodpercet vesz igénybe a tanszéki felhőben, ahol fut. Mivel 600-an hallgatják ezt a tárgyat, és nem akarjuk, hogy a kiértékeléshez szükséges idő exponenciálisan megugorjon, olyan időpontban kell futtatnunk, amikor nincs terhelése a felhőnek. Ez pedig csak éjszaka fordul elő.

2) Mint te is írtad, a feladat bonyolultsága, és határideje nem teszi szükségessé. Évek óta ugyanez a feladat, és a korábbi években még nem volt automatikus javítás. Mindössze kétszer futtattuk a kiértékelőt kézzel a határidő előtt, egyszer utána. Tehát a feladat két visszajelzéssel bőven megoldható, amire a 48 óra várakozás nem sok idő.

3) Rengetegen vannak, akik úgy adják be a házi feladatot, hogy abban olyan szintaktikai / szemantikai hiba van, ami miatt le se fordul / le se fut a kód. A beadások negyede ilyen. Ezek a hibák kiszűrhetőek lennének, ha az illetők vennék a fáradságot, és egyszer lefuttatnák a teszteket a saját gépükön, amire lehetőségük is van. A ritka visszajelzéssel az is a cél, hogy erre minél több embert rákényszerítsünk erre, mert a felhőnek nincs arra erőforrása, hogy az emberek ezt használják debuggernek. (Csak számok: eddig 5000 házifeladatot értékelt ki a gép, és a max pontszámot szerzők többsége 4 próbálkozásból eléri azt. Látható, hogy rengetegen vannak, akik így 10-szer, 15-ször próbálkoznak, mert nem tesztelnek lokálisan).

...