test_Req2-ben miért van Evaluate jel?

0 votes
asked Dec 9, 2019 in Rendszertervezés by levente (119 points)  

A kiadott tesztesetben (test_Req2) van egy Evaluate jel a TestConductor és a MockEngineController között, amit a cél nem dolgoz fel, a szimulátor warning-ot ad (WARN: the signal Evaluate has not been consumed and removed from the MockEngineController@279462a9 pool), és ami nélkül is jól működik a teszteset.

Mi a szerepe ennek a jelnek? Véletlen maradt benne, vagy van valami jelentése?

Főleg az érdekelne, hogy az általunk készített tesztesetekben érdemes/kell ilyen jelet használni?

1 Answer

0 votes
answered Dec 9, 2019 by micskeiz (2,873 points)  
selected Dec 13, 2019 by levente
 
Best answer

Ugyan nem fogadja a MockEngineController, de a szerepe az, hogy segít sorrendezni az üzeneteket (pl. az elküldése után kell a MockEngineController állapotát ellenőrizni). Ha nincs ott, akkor duration constraintet se lehet rakni arra a tesztre.

A saját tesztjeitekben ha nem akarjátok a MockEngineController állapotát ellenőrizni, akkor nincs rá szükség. Azt érdemes minden tesztnél végiggondolni, hogy mivel lehet a legjobban ellenőrizni, hogy a vizsgált funkcionalitás jól működött.

commented Dec 9, 2019 by levente (119 points)  
Köszönöm a választ!
Ha nincs ott, akkor a duration constraint-et lehetne simán az állapot ellenőrzése és az utolsó elküldött üzenet közé helyezni, nem? Legalábbis én kipróbáltam úgy is, és - szerintem - ugyanazt a működést produkálta, hogy 2 másodperccel az utolsó üzenet elküldése után megnézzük, milyen állapotban van a MockEngineController.
commented Dec 10, 2019 by micskeiz (2,873 points)  
Igen, jó az is (csak általános esetben egyértelműbb időt egy lifeline-on belül mérni, mert a különböző lifeline-ok a valóságban lehetnek akár külön számítógépek is).
...