Két különböző packageben lévő blokk között nem tudom létrehozni a kapcsolatot

0 votes
asked Oct 12, 2020 in Rendszertervezés by kat (27 points)  

Adott a következő bdd:

https://drive.google.com/file/d/1zuSz0tfSClVXwdLET5IMZLLwp9NzCrV3/view?usp=sharing

Namost szeretném a két portot összekötni, de nem engedi a magicdraw. Feltételezem, hogy a diagram típus nem alkalmas ilyesmire, de ibd-t nem igazán tudok rá létrehozni, tekintettel arra, hogy nem ismerek olyan blokkot, amelynek mindkét kérdéses blokk tartalma lenne.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg ilyen esetben mi lenne a megfelelő megoldás? (Az egész projecket lockoltam, nem hozzáférési dolog)

1 Answer

+1 vote
answered Oct 12, 2020 by mvince (324 points)  

Elsőre az a gyanús, hogy egy part property portját próbálod összekötni egy blokk portjával. A blokk hasában lévő dolog tulajdonképpen egy IBD, úgyhogy praktikusabb lenne, ha a Display -> Parts (vagy valami ilyesmi) menüvel megjelenítenéd kompozíció segítségével a tartalmazott blokkot, és annak a portját kötnéd össze a másik blokk portjával.

VISZONT

Szerintem rosszul közelíted meg a feladatot. Itt a Junction 42-höz már van egy blokk, amiben van egy IBD - valójában a feladat annak a kitöltése lenne. Új blokkot nem is kell létrehozni (legfeljebb csak akkor, ha precízen le szeretnéd modellezni a J42-höz tartozó specifikus component inventory-t, de ez most nem feladat), csak húzd rá a meglévőket erre a diagramra és rendezd el őket a feladatnak megfelelően.

commented Oct 12, 2020 by kat (27 points)  
Az utóbbi már készen van,  a feladatkiírás (where an intersection control unit automatically controls pedestrian and vehicular traffic lights based on the input of pedestrian call buttons and vehicle sensors, as well as communicating with a central traffic management system) "communicating with a central traffic management system" részét szerettem volna megjeleníteni, logikusan az ibd-n kívül, merta kapcsolat nem az intersection blokkon belül történik. Bármennyire nem része a feladatnak, akár lehetett volna, és elsőre nem tudtam volna megoldani, így megkérdeztem :)

Még egy proxy porton gondolkodom, valahogyan hasonlóan néz ki az elrendezés, mint az a) feladatrészen, csak ugye a központi vezérlőt nem tehetem fel egy ibd-re, mert nem part.
...