A kiadott virtuális gép nem bootol

+1 vote
asked Mar 20, 2021 in Rendszermodellezés A00 by virtualisgep (26 points)  

A kiadott virtuális gép bootolás közben invalid opcode hibával leáll. A hibát a kiadott .ova fájl újbóli letöltése és a VirtualBox újratelepítése sem oldotta meg. A GRUB még megjelenik, ki lehet választani a Ubuntu-t, azonban utána azonnal hibaüzenetet kapok.

Screenshot a pontos hibaüzenetről

1 Answer

0 votes
answered Mar 20, 2021 by dkmisu (1,327 points)  
selected Mar 20, 2021 by virtualisgep
 
Best answer

Sajnos nem sok jóval tudok szolgálni. Néhány Google keresés alapján azt tudtam leszűrni, hogy ez egy ritkább hiba, ami viszont az elmúlt évtizedben többször felütötte a fejét. Furcsaság, hogy eddig mindig Linux-os host-on történt a hiba, most pedig te Windows-t futtatsz. Éppen ezért azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp küldj egy bug report-ot a VirtualBox felé a dologról.

Néhány ötlet, hogy esetleg működésre bírd. Próbálj meg egy régebbi VirtualBox verziót feltenni. Az ova fájl VirtualBox 6.0-val készült. Elvben működnie kéne az újabb, 6.1-es verzióval is, de ki tudja.

Egy másik ötletem, hogy próbáld meg VMware Workstation Player-rel. Az ova fájlnak működnie kell az alatt is, és mivel a hiba VirtualBox specifikusnak tűnik, hátha el tudod így kerülni.

commented Mar 20, 2021 by virtualisgep (26 points)  
Köszönöm a segítséget!
A  VMware Workstation Player-en nem jelentkezett a hiba, gond nélkül elindult a virtuális gép.
...