Hogy lehet innen elérni, hogy letelepedjen a Yakindu?

0 votes
asked Mar 25 in Rendszermodellezés A00 by chill904 (24 points)  

Mindent nagyon pontosan követtem a segédletbe, de innen meghal a folyamat. Letöltöttem az előírt verziókat mindenből, és jó helyen is vannak, elvileg. Kiválasztottam a telepítésre a YAKINDU Statechart Tools Java Code Generatort, de amikor a nextre megyek, nem megy a nextre. Olyan mintha csinálna valamit, de nem jut tovább sehova. Hogy lehet innen tovább jutni, vagy hova kell visszmenni és máshogy csinálni valamit?

1 Answer

0 votes
answered Mar 25 by dkmisu (1,321 points)  

Ha a telepítés ezen részén elakad, annak tipikusan két oka lehet:

  • Az Eclipse sikertelenül próbálja felépíteni a függőségi listát, mert rossz Yakindu verzió van kijelölve. Ellenőrizd, hogy biztosan a 3.5.2-es verzió lett-e kijelölve telepítésre.
  • A másik lehetőség, hogy gond van az internetkapcsolattal.

A probléma megoldására elsőként az Eclipse újraindítását javaslom (akár feladatkezelőből kilőve). Ha újraindítás után is fennáll a probléma, akkor esetleg próbáld meg az Eclipse-t magát újratelepíteni.

Amennyiben a fenti két módszer nem jár sikerrel, kérlek próbáld ki a kiadott virtuális gépet, ott a szükséges szoftverek már fel vannak telepítve.

commented Apr 7 by chill904 (24 points)  
Biztos, hogy jó Yankindu verzió volt kijelölve, többször ellenőriztem. Az internet kapcsolat is jó volt, így nem tudom mi lehetett a baj. Újraindítottam az Eclipset, megpróbáltam mindent letörölni és újratelepíteni, de ettől sem változott semmit a helyzet. Végül a virtuális gép használata mellett döntöttem. A virtuális géppel az a baj, hogy a VirtualBox és az MVware is csak Linuxra és Windowsra tölthető le, nekem pedig maces gépem van. Az előző félévben a Microsoft Remote Dekstop segítségével használtam a kari felhőben lévő virtuális gépet a digit házihoz. Ez most is működhet? Ha igen a kkor a letöltött virtuális gépet ezzel hogyan tudom összekapcsolni? Vagy hogyan tudom használni?
commented Apr 7 by dkmisu (1,321 points)  
A VirtualBox legfrissebb verziója fut MacOS-en is. A letöltések oldalon az OS X hosts linkre kell kattintani: https://download.virtualbox.org/virtualbox/6.1.18/VirtualBox-6.1.18-142142-OSX.dmg

A felhőben a jelenlegi virtuális gép kapacitás korlátok miatt sajnos nem elérhető, így mindenképpen lokális telepítés szükséges.
commented Apr 7 by chill904 (24 points)  
/Users/csillafejer/Desktop/Screen Shot 2021-04-07 at 7.11.15 PM.png

Letöltöttem a Virtual Boxot a megadott linkről, de ezt a hibaüzenetet nem tudom értelmezni
commented Apr 7 by dkmisu (1,321 points)  
Kérlek töltsd fel a képernyőképet valahova, mert a lokális elérési útvonalból nem tudok következtetni a tartalmára. Példának ajánlom az imgur szolgáltatását.
commented Apr 7 by chill904 (24 points)  
Kernel driver not installed (rc=-1908)

Make sure the kernel module has been loaded successfully.

where: suplibOsInit what: 3 VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED (-1908) - The support driver is not installed. On linux, open returned ENOENT.

Tehát akkor mégis Linuxra kell? Vagy mit lehet tenni?
commented Apr 7 by dkmisu (1,321 points)  
A Google első találata alapján az alábbi hibára van megoldás MacOS-en belül:

https://medium.com/@Aenon/mac-virtualbox-kernel-driver-error-df39e7e10cd8

Figyelj rá, hogy ezek szerint, amennyiben 30 percnél régebben telepítetted a VirtualBox-ot, akkor újra kell telepítened.
commented Apr 8 by chill904 (24 points)  
Sikerült életre keltenem a virtuális gépet. Köszönöm szépen a segítséget.
commented Apr 14 by chill904 (24 points)  
edited Apr 15 by chill904
Sikerült megoldani
...