# [entrypointname] >, Composite állapot exit node-ból composite állapot entry node-ba, empty trigger

0 votes
asked Apr 17, 2021 in Rendszermodellezés A00 by jszjsz (35 points)  
edited Apr 17, 2021 by jszjsz

Sziasztok!

Ezzel utasította vissza a beadó rendszer a megoldásomat: Forbidden element: empty triggers are not allowed (from GameChess)

Több bejegyzésben olvastam már (pl.: itt), hogy trigger-->exitnode----->entrynode használata során emptry trigger tiltott hibát adott. Az exitnode--->entrynode között pedig #[entryname] > található. Az én konkrét megvalósításom: ITT

A bejegyzések közöl a legújabb is 2018-as volt, és lett azóta ez javítva az ellenőrző rendszerben és egy más tranzakció hibám van? Vagy hibának jelzi ezt is azóta?

Van-e lehetőség külön megnézni a beadásomat, mert így nem tudhatom mennyi pontot kapok a "hiba" nélkül? vagy->
Töltsem fel úgy, hogy nem használok ilyen elemeket, hanem csak áthúzom a tranzakciókat? (még ha így csúnya is)

jsz

1 Answer

+1 vote
answered Apr 17, 2021 by dkmisu (1,327 points)  
selected Apr 17, 2021 by jszjsz
 
Best answer

A megoldásodra ránézve ez így valóban egy fals pozitív hiba a kiértékelőben, nem használsz tiltott elemet. Az ilyen esetek kezelése miatt fogunk tartani egy védési alkalmat a leadás után, ahol meg lehet védeni az eredményt a kiértékelővel szemben.

A pontot nem tudom megmondani, mert a tesztek nem futottak le a vélt tiltott elem miatt. Alternatívaként azt tudom javasolni, hogy igen, bármennyire csúnya húzd át azt az egy tranzíciót, hogy megszűnjön a nevesített exit node. Egy másik lehetőség, hogy leszeded az exit node-ról a nevet (és így a kérdéses élen se legyen semmi). Mivel csak egy exit node-od van, így ez továbbra is egyértelmű, és ezt az esetet a kiértékelő kezeli is.

...