Miért nem tudom hirtelen írni az .sct fájlt?

0 votes
asked May 10, 2021 in Rendszermodellezés A00 by chill904 (24 points)  

Mivel a saját gépemre nem tudtam letölteni a szükséges dolgokat a házifeldat megoldásához, így a virtuális gépen csináltam. Az a baj, hogy nem tudom a fájlkezelőjét használni, és sehogy se tudtam a yakinduból kinyerni amit csináltam. Már leadtam vagy 4szer, de azt hiszem eddig egyik alkalommal se sikerült leadnom amit csináltam. Nem is látom, hogy mi az amit leadok, mert ha rámegyek az sct fájlra, akkor megnyitja a Mozilla firefoxot, és nem tudom mi történik. Ha pedig megpróblom a yakinduba megnyitni akkor eltűnik minden amit eddig csináltam, és nem tudom hova kerül. Azt hiszem végre sikerült leadnom egy megfelelő sct fájlt, mert a házifeldat portál mostmár kiadta, hogy van benne tiltott elem, tehát valami van benne. De nem hagyja hogy javítsam. Hirtelen valamiért ha bármit változtatok rajta és menteni akarom, akkor közli a gép, hogy az sct fájl nem írhatóként van megjeleölve, és ezért sikertelen a mentés. Próbáltam ezt is átállítani a fájlkezelőben, de nem sikerült. Ha rámegyek a Propertiesre, és ott a permission alatt megpróblom megadni, hogy bárki írhassa, akkor a beállításnál kiadja hibának, hogy "Read only file system". Pedig eddig mindig el tudtam menteni amit csináltam. Hogyan lehetne ezt megoldani?

1 Answer

0 votes
answered May 10, 2021 by dkmisu (1,327 points)  

A "Read only file system" típusú hiba egy súlyos rendszerhibára utal, amit tipikusan a nem megfelelő leállások tudnak okozni. Első tippem a helyzet feloldására a virtuális gép újraindítása.

Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, megoldásnak a virtuális gép újraimportálását tudom javasolni. Ebben az esetben a ház feladat projektjét is újra kell importálni, azonban a HF portálról visszatölthető a legutóbbi házi feladat sct fájlja, így nem kell a megoldást előröl kezdeni.

...