History state nem mindig legutóbbi state-re küldi a vezérlést

0 votes
asked Nov 22, 2021 in Rendszertervezés by Bencedek (22 points)  

Felvettem egy (Shallow) History State-et az állapotgépemben egy Composite State-be, amibe belekötöttem a Composite State-ből kijövő átmenetet. Ez az átmenet bizonyos időközönként megtörténik, azonban nem mindig a legutóbbi állapotba lép be a vezérlés. Egészen pontosan egyszer abba az állapotba, amibe az Initial node mutat (legyen A állapot), aztán a legutóbbiba (legyen B állapot) és ez ciklikusan ismétlődik. Ha pedig az A állapotból továbbléptetem C állapotba, akkor felváltva fog B és C között váltogatni. Olyan ez az egész, mintha két futás között váltogatna egy szimuláción belül.

A History nincs sehova bekötve, ha valamelyik állapotba bekötöm, ugyanígy viselkedik, csak az első beérkezéskor nem az Initial node által jelölt állapotba megy, hanem ahova be van kötve.

Találkozott már valaki ezzel? Bug, feature, vagy user error?

commented Nov 23, 2021 by mvince (324 points)  
Épp ma délután linkeltem be Teamsen a választ erre egy korábbi kérdésből.
http://q2a.inf.mit.bme.hu/4239/activity-parametrizalasa-environment-controller-history?show=4241#a4241
commented Nov 23, 2021 by Bencedek (22 points)  
Olvastam a választ, de sem az állapotgép újrarajzolása, sem az initial state átirányítása nem segített, ugyanúgy "2 párhuzamos futás" lép fel. Tulajdonképpen végig tudom így is szimulálni a teljes állapotgépet, csak fura ez az egész.

Please log in or register to answer this question.

...