OK ha csak az ajtó zárul, vagy mást is teljesíteni kell?

+1 vote
asked Nov 20, 2023 in Rendszertervezés by bencefarkas27 (31 points)  

Viselkedés modellezése C faladat esetében egy számunkra enyhén ellentmondásos értelmezés alakul ki a beszállási folyamat befejezésénél és ennek feloldásában szeretnénk segítséget kérni.
Szóval idézem " A vezérlőnek 10 másodperce van arra, hogy minden függőben lévő műveletet befejezzen és bezárja az ajtókat. Ha ez sikerül, akkor egy OK jelet kell küldenie..." itt ezt úgy értelmeztük hogy ha mindent elintézett 10 másodperc alatt akkor kell OK-t küldeni (tehát pl a forgóvilla is zárva). Viszont "Ha nem sikerül bezárnia az ajtókat a 10 másodperces ablakon belül, akkor nem OK jelet, hanem Hiba (Error)...", ami ellentétben áll azzal ahogy mi az előző mondatot értelmeztük mivel ha az ajtó be is zárul de például a forgóvilla nem akkor is Error üzenetet kell küldeni a 10 másodperc után.
Ebben kérnénk segítséget hogy mi is lenne akkor itt a helyes értelmezés.

1 Answer

0 votes
answered Nov 21, 2023 by DanielSzekeres (150 points)  

Ha minden sikeres, akkor OK. Ha eltelt 10 másodperc és még nem sikerült minden lezárása, akkor Error. Talána a kritikus követelményből látszik egyértelműbben, miszerint valamelyiket mindenképp ki kell küldenünk 10 másodperc után, viszont az OK-ot a korábbiak alapján csak akkor küldhetjük, ha minden befejeződött.

...