3E- Mit naplózzak Critical-nak?

0 votes
asked Apr 24, 2013 in IRF tantárgy by anonymous  
retagged Apr 25, 2013 by micskeiz

Milyen szinten kell kijavítani a kódban lévő hibákat? Ha rendesen kijavítom, akkor nem igazán tudok mit Critical hibának naplózni. (Hacsak nem azt, hogy a felhasználó ugyan rossz bemenetet adott meg, de ezzel problémát nem okoz, mert lekezeltük és megkérdezi mégegyszer.)
Van egy rész például, amiben olyan hiba van, hogy nagyobb összeget is fel lehet tenni tétnek, mint amennyi nekünk van. Azt is kijavítottam, hogy ellenőrizze, és ne engedje meg. Ezt nem kellett volna kijavítani, és ezt kellene elkönyvelni Criticalnak?

Generáljak esetleg Critical szintü hibát? (Pl amikor bekérem a feltett tét összegét, azt nem while ciklusba teszem, igy ha egyszer rosszat adott meg onnantól rossz a játék)

Másik ami eszembe jutott, hogy pl minden kör elején vizsgálom, hogy negativ-e a balance, és ha igen akkor naplózom Critical-al. Viszont értelmesen kezelt user input-nál sosem lesz negativ a balance, úgyhogy ez igazából kód szépités lenne, és visszajutunk az eredeti problémához.

related to an answer for: Kiadott feladatban lévő hibák, 3G

1 Answer

0 votes
answered Apr 25, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
  • Ne rakjatok bele szándékosan hibát.
  • Critical olyasmi, amikor az egész program nem tud tovább futni, és nem csak az adott kör hibásodik meg.
  • Egy joker megoldás mindig van: a Main szintjén lévő legkülső try-catch blokk, ami a máshol nem kezelt kivételeket kapja el, és nem engedi ki a programból. Na az biztos Critical mindig, mert ott nem tudsz mit kezdeni már, csak megjelenítesz valami hibaüzenetet és kilépsz.
commented Apr 25, 2013 by anonymous  
Akkor nem probléma az sem, ha pl nem tudunk olyan tesztesetet adni aminél előjön a Critical esemény?
commented Apr 26, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
Ha értelmesen nem lehet előállítani a Critical hibát, akkor nem probléma.
...