HF1 1/G feladat kérdés

0 votes
asked Mar 26, 2013 in IRF tantárgy by ironman (39 points)  
retagged Mar 27, 2013 by micskeiz

Sziasztok!

Két kérdésem lenne a feladattal kapcsolatban:

1) Teljesen mindegy, hogy melyik kontinensre készítem el a szkriptet, vagy minden egyes kontinensre el kell készíteni? Abból kiindulva hogy a marketingosztály minden földrészre megad egy listát, a teljeskörű megoldáshoz szerintem szükség lenne még egy bemenő paraméterre vagy az összes listát fel kellene dolgozni.

2) Az opcionális feladat szerintem ellent mond annak a feltételnek, hogy ha a bemeneti fájlban különböző földrészen lévő városok vannak, akkor adjon hibajelzést, és ne is hozza létre a csoportot. Így ha ezt meg szeretném csinálni akkor hagyjam figyelmen kívül a fenti esetet?

1 Answer

+1 vote
answered Mar 26, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
  1. Nem kell bemenő paraméter, és nem kell speciálisan elnevezett bemeneti fájl sem. A feladatban az az egyik kihívás, hogy a szkriptnek kell a megadott városnevekből kitalálnia, hogy melyik kontinensről van éppen szó, és annak megfelelően kell a csoportot elnevezni. Tehát ha a bemeneti fájlban csupa európai hotel van, akkor Campaign2013-Europe lesz a csoportnév. Ehhez fel lehet használni, hogy a kiadott címtár kötött szerkezetű, a Hotels OU alatt kontinensek vannak, azokban országokat reprezentáló OU-k, majd azokban városok. (Azonban azt nem érdemes fixen beégetni a szkriptbe, hogy épp milyen kontinensek vannak a példa címtárban, hanem ezt is kérdezzük le, különben pl. ha nyitunk egy új hotelt Ausztráliában, akkor nem működne jól a szkript.)

  2. Szerintem nem mond teljesen ellent, mert abban az esetben is tudsz olyan bemenetet készíteni, amiben egyedi városok vannak, de azok különböző földrészről jönnek. Így ezek az alapfeladatban és az opcionálisban is hibajelzést okoznak. Annyi finomítás van, hogy bizonyos esetekben, amiben az alapfeladatban hibajelzést adnál, az opcionálisban lehet, hogy meg tudod csinálni, mert az azonos nevű városból azt választod, ami megfelel a többi bemeneti sor kontinensének.

...