HF1: Tesztek készítése

+1 vote
asked Mar 20, 2014 in IRF tantárgy by galkof (39 points)  

Az lenne a kérdésem, hogy a házi feladathoz a teszteseteket milyen módon kell elkészíteni. Konkrétabban:

  • A tesztekhez szükséges felhasználókat/csoportokat/könyvtárstruktúrákat/stb... "kézzel", vagy egy szkriptel kell létrehozni (hogy az ellenőrző futtathassa magánál ezt a szkriptet, majd utána a teszteket).
  • A lefutott teszteket "szemmel" vagy automatikusan kell kiértékelni?

1 Answer

+1 vote
answered Mar 22, 2014 by hajdua (688 points)  

Az ellenőrzéskor saját szkriptekkel fogjuk tesztelni a házikat, a ti tesztelő szkriptetek arra szolgál, hogy lássuk mik azok az esetek amiket leteszteltetek. Emiatt mindegy, hogy kézzel vagy kóddal hozol létre új dolgokat a címtárban. Ha a kézi megoldást választod, akkor érdemes a tesztelő szkriptben kommentben jelezni, hogy egy adott teszt lefuttatása előtt mit vettél hozzá a címtárhoz. A kiértékelés módja is rátok van bízva.

commented Mar 23, 2014 by micskeiz (2,873 points)  
Még annyit tennék hozzá, hogy igen, nem elvárás az automatikus kiértékelés (persze akinek van ideje, az a szép megoldás), de ha kézzel értékeltek ki, akkor azt valahogy dokumentáljátok a leadott HF-ben. Ennek megint nem kell formális tesztjegyzőkönyvnek lennie, de legalább egy szöveges fájl szerepeljen a kapott kimenettel és annak értékelésével vagy mellékeljetek képernyőképeket és azt értékeljétek stb.
...