OpenSUSE fails on VMWare 5.0.2 on Ubuntu 12.04

0 votes
asked Mar 25, 2014 in IRF tantárgy by cvirtue (49 points)  

Letöltöttem az openSUSE virtuális gépet az inf.mit.bme.hu -n megadott elérési útról, majd futtatni szerettem volna vmware-player 5.0.2 build-1031769 verzióval (mindezt linux/Ubuntu 12.04-es OS-en), amely után az alábbi hibaüzenetet kaptam (melynek egyik lényegi tartalma, hogy ezzel a vmware-el inkompatibilis a konfigurációs file):

The configuration file "$FILEPATHONMYMACHINE"/irf-opensuse-2014-v2/IRF-2014.vmx was created by a VMware product that is incompatible with this version of VMware Player and cannot be used.
Cannot open the configuration file $FILEPATH
ONMYMACHINE/irf-opensuse-2014-v2/IRF-2014.vmx.

Ez esetben mi a teendőm, mely vmware verziót használjam, esetleg nem lehet valahogy oracle virtual-box-al futtatnom?

2 Answers

+2 votes
answered Mar 26, 2014 by cseppento (294 points)  

A probléma az lesz, hogy a kiadott VM-hez vagy VMWare Player 6 vagy Workstation 10 kell (.vmx elején találsz erre utaló "nyomot"). Előbbi ingyenesen elérhető egyaránt Linuxra és Windowsra is (Mac-re VMWare Fusion kell), Workstation-ből pedig van próbaverzió. Persze az általad írt Oracle VirtualBox-os megoldás is működik, hiszen a vbox elég sok lemezformátumot támogat.

(Egyébként a vmware és vbox nem akad össze akkor sem, ha egyszerre futnak a virt gépek, egyedül a hyper-v-t nem tűrik meg maguk mellett - igaz Linux hosttal nincs túl sok tapasztalatom, Windows-on viszont nyáron elég sokszor használtam így és működött).

0 votes
answered Mar 25, 2014 by cvirtue (49 points)  

Közben megközelítettem máshogy és:

Létrehoztam oracle virtual-box-ban egy új vm-et (opensuse-64bit) és a letöltött mappában lévő virtual-drive-t használva, amit felismert és nem írta felül, hanem elérhetővé tette a rajta lévő OS-t és user-er(eke)t.

...