Script futási idejének korlátai.

0 votes
asked Mar 26, 2014 in IRF tantárgy by bence (32 points)  

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a script futási idejére van-e vmi felső korlát, értem ezalatt azt, hogy gondolom nem túl jó megoldás az ha a script túl sokáig fut, ezért kérdezném hogy ez mennyire van tolerálva(ha túl sokáig fut a script, teszem-azt több mint 5 perc a futási idő akkor lelövik a scriptet holott elvileg jó lenne csak sokáig fut a rengeteg lekérdezés miatt).

A probléma abból fakad hogy vagy úgy fordulok az ldap szerverhez hogy szám szerint nagyon sokszor, de akkor csak a szükséges adatokat kapom vissza, vagy pedig lekérdezek egy teljes részfát (konkrétan az ou=Projects.... fáról lenne szó) ami mennyiségre elég sok(néhány ezer) egyszerre de ekkor a feldolgozást és szűrést elegendő lenne "kliens" oldalon a scriptben végezni, és nem a kell annyiszor kommunikálni a szerverrel, de ugye ez meg nagyon sok feleslegesen lekérdezett rekordot jelentene.

1 Answer

+2 votes
answered Mar 26, 2014 by nadudvarit (1,121 points)  
selected Mar 26, 2014 by bence
 
Best answer

Sajnos LDAP-ban nem fogsz nagyon összetett szűréseket és összekapcsolásokat csinálni mint pl. SQL-ben tudnál, itt jóval korlátozottabbak a lehetőségek.

A házi feladat javításánál viszont értelemszerűen kevesebb pontot fog érni egy olyan megoldás, ami olyan szűréseket végez kliensoldalon, amit egyszerűen meglehetett volna valósítani szerveroldalon is. Az, hogy felismerd ezeket a megvalósíthatók szűréseket, tekintheted a házi feladat részének.

Tipikusan az értékelhetetlen kategória, ha pl. valaki behúzza a teljes címtárat a gyökértől és utána mindent szkriptoldalon valósít meg. (De pl. az összes projekt lekérése egy lekérdezéssel már indokolt lehet.)

A futásidővel kapcsolatban pedig: Természetesen minden beadott házit le fogunk futtatni, de ha jelentősen lassan fut le a szkript, az megint csak a pontok számában meg fog mutatkozni.

commented Mar 26, 2014 by bence (32 points)  
Uhh, Köszönöm a kimerítő választ. Végül az lett a megoldásom hogy lekérem az egész Projejts részfát(elég hamar megvan, meg is lepődtem pedig 3-4 ezer rekord ) és a scriptoldalon végzett járulékos szűrésekkel is szignifikánsan kevesebb a futási idő mint az ezt megelőző variáció esetén( a feladatom értelmezése szerint pedig szükséges tudnom az összes projektet és h kik dolgoznak az adott projekten, szóval ezt elég indokoltnak tudom be :P)

üdv bence
...