USB logikai eszköz megtalálása

+4 votes
asked Apr 10, 2014 in IRF tantárgy by Alexa (47 points)  

A feladatom az, hogy az logikai eszközöket listázzam ki, gyűjtsem ki a nevüket, a deviceidjukat és írjak az usb-k mellé egy + , míg a többi eszköz mellé egy - jelet. Érdeklődnék, hogy honnan tudom megállapítani, hogy egy eszköz usb-e, a neve vagy valamilyen más tulajdonság alapján?

commented Apr 10, 2014 by hurtonypeter (36 points)  
Ez nagyon jó kérdés, és én kíváncsi lennék rá, ugyanez a feladatom:)
Ha enumerate-elek a CIM_LogicalDevice-ra, megkapom ugye az USB-ket is(neve alapján annak kéne lenni, pl. Remote Desktop USB Hub), viszont a kapott xml-ben semmi más nem utal rá, hogy usb lenne(hogy pl ő nem közvetlen egy CIM_LogicalDevice osztály lenne, hanem annak a leszármazottja a CIM_USBDevice)

Jelenleg én a nevében rákeresek csak, de gyanítom nem ez a tökéletes megoldás:)
commented Apr 10, 2014 by burm (266 points)  
A cél, hogy a logikai eszközt, ha az egy USB vezérlő (és figyelem: nem egy USB eszköz!), akkor azt egy alkalmas asszociáció lekérdezésével azonosítsuk. Mivel tudjuk, hogy windowsos gépeket kell lekérdezni, érdemes lehet akár itt keresgélni: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa389273(v=vs.85).aspx .
commented Apr 11, 2014 by Alexa (47 points)  
Köszönöm, akkor megnézem ezeket is, viszont érdeklődnék, hogy én rontok el valamit, vagy tényleg nincsenek usb_controllerek a virtuális gépeken. Ha az utóbbi eset az igaz, akkor pontosan hogyan kéne tesztelni, hogy jól fut-e a program?
commented Apr 11, 2014 by ldani7492 (39 points)  
edited Apr 11, 2014 by ldani7492
+1, nekem is úgy tűnik, hogy nincsen ilyen (CIM_USBController se ad vissza semmit)
commented Apr 12, 2014 by burm (266 points)  
Amennyiben a cloud-os gépen nem találsz CIM_USBController példányt, akkor esetlegesen a tesztelést olyan módon oldhatnád meg, hogy mondjuk egy másik asszociáció mentén keresel (pl.: Win32_IDEControllerDevice, amennyiben van olyan, aminek a másik végén szerepel valami Win32_IDEController példány). Ekkor gyakorlatilag nincs különbség csak az osztály neve a megoldásban, így ha ezeket sikeresen megtalálja feltételezheted, hogy a szkript logikád helyes.
Persze ez csak ötlet a teszteléshez, a végső megoldásban továbbra is a feladatban megadott asszociációt kell vizsgálni.
commented Apr 13, 2014 by marci32 (80 points)  
Az mit takar, hogy egy alkalmas asszociáció lekérdezésével? Nem sikerült még semmilyen módon associator-t vagy CQL-t vagy akármit használom úgy, hogy linux-ról kell wsman-nal windows-t kérdezgetnem.
Feltételezem, hogy az elég csúnya lenne, ha lekérdezném az összes USB vezérlőt és megnézném, hogy van-e egyezés.

Please log in or register to answer this question.

...