Groovy script függőség deploy probléma

+1 vote
asked Apr 11, 2014 in SzolgInt by a.klenik (30 points)  

Sziasztok!

Hogyan tudom elérni, hogy egy groovy script által használt (saját) JAR fájlt is "deploy-olja" a Bonita?

A Development\Manage jars menüpont alatt importáltam a fájlt. A script írása közben is használható, a script helyesen értékelődik ki. Egyedül deploy után van gond, amikor a scipt nem találja a megfelelő osztályt...

Tavaly is volt egy kérdés ugyan ezzel kapcsolatban, viszont az ott leírt menüpontokat nem találom a pool tulajdonságai között (vagy én nézek el valamit, vagy tavaly egy régebbi verzió alapján lett megválaszolva a kérdés).

Jelenlegi workaround: connector-okat definiálok és implementálok, amiknél megadható a JAR, mint függőség. És így működik. De azért script-ből meghívni mégis csak egyszerűbb lenne a metódusokat :)

Előre is kössz a segítséget!
Ati

1 Answer

+1 vote
answered Apr 11, 2014 by urbanb (69 points)  
selected Apr 11, 2014 by a.klenik
 
Best answer

Szia!

Sajnos a 6-os Bonitában már nincs lehetőség scripthez függőséget beállítani..

A workaround az, hogy készítesz egy semmit sem csináló konnektort a teljes folyamatra, aminek beállítod az adott jar-t függőségnek (Definícióhoz és Implementációhoz is). Így a folyamat futása közben végig be lesz töltve a jar, látják a Groovy scriptek is.

Üdv,
Balázs

commented Apr 11, 2014 by a.klenik (30 points)  
Köszönöm a gyors választ! Ez a workaround egy fokkal hatékonyabb, mint az enyém.
commented Apr 11, 2014 by makaij (37 points)  
Sziasztok!

Lehet félreértek valamit, de nem egyszerűbb, ha az adott folyamatot, pool-t (akármi) konfigurálod (Configure gomb) és ott a process dependencies-nél adod hozzá a jar-t  ?
commented Apr 11, 2014 by a.klenik (30 points)  
Abszolút igazad van. Az a menüpont valamiért elkerülte a figyelmemet. Így már működik mindenféle dummy konnektor nélkül. Ezer köszönet!
commented Apr 12, 2014 by urbanb (69 points)  
Köszi! Ez tényleg jobb megoldásnak tűnik.
Vicces, hogy az empty konnektoros workaround-ot egy Bonita tutoriálban találtam, pedig gyanúsan ez a Configure való erre :)
...