Bonita DB_kezelés

0 votes
asked Apr 1, 2013 in SzolgInt by bajort (25 points)  

Hello

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Bonitával van lehetőségem az adatbázis táblám sémájának automatikus összerakására, vagy a használat előtt nekem kell kézzel megszerkesztenem a táblát?
Mert a háziban egy táblának elég sok oszlopa lesz és ha esetleg ezt meg lehetne spórolni...

2 Answers

0 votes
answered Apr 1, 2013 by Semeráth Oszkár (30 points)  

Szia!

Bonitában SQL utasításokat írhatsz, azaz futás közben is lehet új táblát létrehozni (a CREATE TABLE paranccsal). Azonban ez elég szokatlannak tűnik a házi feladat kapcsán. Melyik munkafolyamat lenne az amelyik új táblát hoz létre minden lefutáskor?

Én kézzel megcsinálnám az adatbázist, és azt használnám a munkafolyamataimmal. Az adatbázis megtervezése előtt természetesen kipróbálnám a web szolgáltatásokat, és eldönteném hogy milyen adatot mentsek el hova.

Ha az adatbázis táblátoknak netán tényleg annyira sok oszlopa lenne, hogy nem győznétek kézzel felvenni őket, akkor talán gondoljátok át és egyszerűsítsétek a terveiteket. Csak az alkalmazásotok szempontjából érdekes adatokat tároljátok el. Azokra fókuszáljatok amelyek alapján ajánlanátok a felhasználónak a hirdetést. Ne vesszetek el a részletekben, ez egy házi feladat nem pedig egy ipari alkalmazás.

Remélem segítettem!
Üdv!
Oszkár

0 votes
answered May 15, 2013 by conoyes (37 points)  

Szia!

Én úgy gondolom, hogy relációs sémát futásidőben nagyon "vadnyugatos" dolog módosítani. Néha előfordul az ilyen, de ez a DBA-k rémálma, totál káoszt tudsz ezzel csinálni...

Érdemes inkább futtatás előtt minden ilyen "repository creation" műveletet megcsinálni valamilyen ER diagrammos programmal, és a változtatásokat automatikusan "ALTER TABLE" szerűen iteratívan végezni. Javaslom, hogy messziről kerüld el a MySQL Workbench-et, és inkább próbáld ki a DBSchemát (trial: 15 nap, max 20 entitáshalmaz).

Üdv,
Dávid

...