Python WSMan használata

0 votes
asked Apr 13, 2014 in IRF tantárgy by X (42 points)  
edited Apr 13, 2014 by X

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni a feladatomhoz:
Készítsünk tehát egy Python 3 szkriptet, ami WS-Management segítségével összegyűjti a Windows-t futtató gépekről a keresett logikai eszköz adatokat.

A paraméterkezelés, CSV- és hibakezelés, a szkript váza megvan. Egyedül a központi résszel, vagyis az openwsman lekérdezésekkel van gondom. A gazdagépen (Win7) hogyan tudok WS-Management szervert indítani, hogy a wsman -h 192.168.0.101 identify ne dobjon hibát:
Connection failed. response code = 0
Couldn't connect to server

Az előadásfóliákat és a gyakorlati agyagot átnéztem, viszont nem áll össze a kép arról, hogy miért nem tud csatlakozni a szerverhez, nekem kell azt is elindítanom, vagy egyáltalán hogyan tudnék elindulni ezzel a résszel.

Ez így elég általános, tegnap óta már csak ezzel szenvedtem, de inkább útbaigazítást kérek. Pontosan hol tudok utánanézni, hol és mit kell beállítani, elindítani ahhoz, hogy végre neki tudjak látni a konkrét feladatnak.

Bárminemű segítséget előre is köszönök!

1 Answer

+1 vote
answered Apr 13, 2014 by pjata (59 points)  
selected Apr 13, 2014 by X
 
Best answer

A segédanyagok között a IRF-2014-gyakorlat-konfiguraciokezeles nevű pdfben az openwsman résznél van minden szükséges anyag. A 12. oldalon le van írva mit kell elindítani.

commented Apr 13, 2014 by X (42 points)  
edited Apr 13, 2014 by X
Köszönöm, ezen sikerült átsiklanom.. Letiltottam az IPv6-ot, el is indítottam a kiszolgálót és kaptam XML választ is. Viszont az "ssl_port = 5986" ki van kommentezve, pedig a minta bemenetben volt HTTPS-t használó szerver is. Nem kellene engedélyeznem?

A másik kérdésem, hogy mivel Windowst futtató gépeken kell keresnem, az azt jelenti, hogy igazából WinRM-et kell indítanom Win gépeken és azt elérni linuxról wsmannal? Vagy az IRF-es openSUSE tartalmazza más (virtuális) gépek konfigjait?
commented Apr 13, 2014 by pjata (59 points)  
Az SSL elérés beállításához volt nem rég egy thread itt, érdemes visszakeresni.
Jól látod a helyzetet, kérned kell egy távoli gépet és azon beállítani a WinRm-et. Ehhez is a doksiban találsz infót illetve szintén van jó pár thread itt is ezzel kapcsolatban. (nekem annyi plussz volt, hogy a tűzfalat is állítgatnom kellet, mert anélkül pingelni se tudtam a windows-os gépet, illetve meg kellet adnom a névteret is a lekérdezésnél )
commented Apr 13, 2014 by X (42 points)  
Köszi, közben ráleltem a gyak anyag megfelelő részeire. Eddig csak felületesen átfutottam, most a megoldás közben jöttem csak rá, hogy igazából tele van hintekkel és egész konkrét dolgokkal is.
...