PerformanceCounterek nullázása

+1 vote
asked Apr 26, 2014 in IRF tantárgy by Alexa (47 points)  

Azt a kérdésem, hogy kezelnünk kell-e azt az esetet, ha program egymás után többször úgy van elindítva, hogy nem futtatjuk közben a PerformanceCountereket létrehozó skriptet, vagy fel lehet tételezni, hogy minden futtatás közben létre lesznek hozva újra? Illetve érdeklődnék, hogy van-e bárkinek ötlete arra, hogy hogyan lehet azt az esetet elkerülni, hogyha nem futtatjuk a skriptet, akkor az előző körben beállított számlálók ne nőjenek (ha ki van kapcsolva a Performance Monitor, akkor nincs gond, de ha be van, akkor hiába nullázom ki, tovább nő).

Köszi

1 Answer

+1 vote
answered Apr 27, 2014 by davidhonfi (371 points)  

Érdemes megnézni a felügyeletre tervezés gyakorlat segédanyagát (26. oldal). Az alkalmazás kilépésekor gondoskodni kell a felszabadításról (Dispose minta pl.).

Ha a teljesítményszámlálók egyszer már létrehozásra kerültek, onnantól nem szabadna befolyásolnia a program futását annak, hogy futtatjuk-e a számlálókat létrehozó szkriptet (ami ugyanazt hozná létre, amit már elsőre is létrehoztunk a szkripttel).

commented Apr 27, 2014 by hurtonypeter (36 points)  
én a program futása végén tolok rá egy dispose-t, és mégis amikor újraindítom a programot, nem nulláról indulnak a counterök, hanem onnan, ahol a program előző futásának bejezésekor.

A BucketModule és az ObjectModule konstruktorában nem jó erre egy rawvalue=0?
...