1P - 1 (240) feladatértelmezés

+1 vote
asked May 19, 2014 in IRF tantárgy by th14 (29 points)  

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a házim értelmezéséhez.
"A partnercégeink néha elfelejtik, hogy egyetemünkön több mint ezer alkalmazott dolgozik, és így nem olyan egyszerű megtalálni valakit. A főbejárat recepciójára rendszeresen érkeznek úgy partnerek, hogy egyetemi vendéglátójuknak csak a keresztnevére és esetleg a tanszékére emlékeznek. Segítsük a recepciósok munkáját azzal, hogy elkészítünk egy szkriptet, ami ebben az esetben kiadja, hogy kikről lehet szó: a szkript keresse ki azokat, akik a megadott keresztnévvel rendelkeznek, és dolgoznak a vendégünk cégének valamelyik emberével közös projekten."

Egyetemi vendéglátóknak csak a Faculties alatt található oktatók számítanak, vagy a Personnel alatt taláható adminisztratív munkatársak is?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv!

commented May 20, 2014 by szoradam (35 points)  
Szia!

Nekem is ez a feladatom, és én úgy értelmezem, hogy csak az oktatók számítanak, mivel az adminisztratív munkatársak csak a szerződésekért felelnek a leírás szerint. De reméljük valaki megerősít még ebben...
commented May 20, 2014 by th14 (29 points)  
Szia!

Igen, és is úgy gondolkodtam, mint te. Még egy kérdés: azoknak akiknek nincs telefonszámuk megadva, azokkal mit kell tenni? Én végül a telefonszám helyére azt írtam a kimeneti fájlban, hogy NoTelephoneNumber. Valami ötlet?

Üdv.
commented May 20, 2014 by szoradam (35 points)  
Hát én eddig még nem jutottam :) de szerintem mivel nincs megkötve a feladatban, ez így teljesen jó... valószínűleg én is hasonlót fogok csinálni.

1 Answer

+1 vote
answered May 20, 2014 by micskeiz (2,873 points)  
edited May 21, 2014 by micskeiz

Igen, csa a Faculties alatt lévő oktatók szolgálnak vendéglátóknak.

A nincs telefonszám eset nincs specifikálva: lehet a fentihez hasonló placeholdert rakni, lehet üresen hagyni...

commented May 20, 2014 by th14 (29 points)  
Köszönöm a választ!
commented May 20, 2014 by szoradam (35 points)  
És az jó megoldás, ha lekérem az adott nevű oktatókat (ha megvan adva akkor csak az adott departmen-ben lévők közül), lekérem az adott céghez tartozó partnereket, majd végignézem azokat a projekteket, amikben szerepelnek a megtalált oktatók, hogy a cég emberei közül is van-e ott valaki és ha van akkor az egy találat? Csak mert elég sok címtár lekérdezés van így, bár szerintem csak a szükséges adatokat kérem le mindig.
commented May 20, 2014 by th14 (29 points)  
Sokat gondolkodtam a feladaton, de nekem is így sikerült megoldanom, szerintem jó kell, hogy legyen.
commented May 20, 2014 by szoradam (35 points)  
Remélem én is hogy jó, csak az (oktatók*partnerek) számú lekérdezés miatt vagyok bizonytalan :)
commented May 21, 2014 by szoradam (35 points)  
Még annyit, hogy a végeredményhez szükséges research group-ot és departmen-t az oktató dn-jéből szeded vagy azt is valamelyik lekérdezésből?
commented May 21, 2014 by th14 (29 points)  
Én azt is az oktató dn-jéből szedem.
...