2P-2 Shadow Copy hogyan állítható be?

0 votes
asked May 24, 2014 in IRF tantárgy by SzunyogT (39 points)  

Üdv!

Milyen eszközzel, vagy hogyan hozható létre olyan Shadow Copy,ami mondjuk a D: meghajtó van,de a C: meghajtóról készült? Próbálkoztam vssadmin-nal, de az csak arra a meghajtóra tudja tenni amire készül. Letöltöttem a Z-VSSCopy programot, ami szintén csak az adott meghajtóra tudja tenni. A vezérlőpultban meg nem találtam meg hol lehetne állítani, próbáltam jobb klikkel a meghajtóra kattintva beállítani vmit, akkor meg olyasmit írt ki hogy a változtatás tiltva van az adminisztrátor által.

Hogyan lehet állítgatni a Shadow Copykat?

2 Answers

+1 vote
answered May 24, 2014 by cseppento (294 points)  

Szia!

A vssadmin parancssori paranccsal lehet (pl. vssadmin create shadow /For=C:), a VCL-es 2012-es szerverrel próbáltam. Elvileg Win 8-ban közvetlenül nincs (nekem a vssadmin nem ismerte a create shadow parancsot), de Win 7-ben van. A vssadmin list shadows nem ad találatot, akkor a rendszer-visszaállító nagy valúszínűleg ki van kapcsolva (vagy még sosem volt mentés/törölve lettek). Kapcsold be a rendszer-visszaállítást, csinálj egy új visszaállítási pontot, és rögtön lesz egy bejegyzés.

commented May 24, 2014 by SzunyogT (39 points)  
Igen, ilyet tud a 8-as Windows is. De azt a funkciót talán kivették belőle, hogy másik meghajtóra készítse el a copyt. vssadmin create shadow /For=C: /On=D: paranccsal próbáltam,ami régebben még működött,talán a 8-assal,vagy 8.1-essel szüntették meg. Ezt így viszont nem ismeri. Erre nem találok semmilyen eszközt :(
+1 vote
answered May 25, 2014 by IcehT (126 points)  

Szia!

  1. Foglalj le egy Windows Server 2012 gépet a VCL-en keresztül!
  2. Hozz létre egy új kötetet, legyen mondjuk D:
  3. vssadmin.exe add shadowstorage /for=C: /on=D: /maxsize=1GB
  4. vssadmin.exe create shadow /for=C:
commented May 26, 2014 by SzunyogT (39 points)  
Igen,ez is egy lehetőség :) . Amit végül használtam az viszonylag kicsi,és egyszerűen kezelhető,a runtime.org oldalon található shadowcopy program volt.
...