RDP Win8 login probléma

+3 votes
asked Apr 6, 2013 in IRF tantárgy by bruhaha1989 (37 points)  

Hi all!

Próbálok rdp-vel csatlakozni a lefoglalt win8-as gépre, letöltöm az rdp file-t, elindítom, beírom a megadott jelszót, de mégse enged be(The logon attempt failed). OpenVPN be van jelentkezve rendsen és kapott is egy jónak tűnő (jelenleg) 10.6.22.104-es címet ,de pl a cloud-ban lévő gép 10.6.23.136-as címén ping-re nem kapok választ(gondolom azért nemártana..). Úgy tűnik mintha egyáltalán nem látnám a gépet.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond?

2 Answers

+10 votes
answered Apr 7, 2013 by anonymous  
selected Apr 7, 2013 by micskeiz
 
Best answer

Nekem is ilyen gondom volt de találtam megoldást. A probléma akkor jön elő ha windows8-at használsz és microsoft accountal vagy rá belépve.
Megoldás:
Töltsd le az RDP fájlt és notepaddel tedd ezt a sort a végére:
enablecredsspsupport:i:0

0 votes
answered Apr 6, 2013 by anonymous  

Több embernek volt már ilyen gondja, meg volt is már ilyen thread. Nem tudom mi lehet a probléma, sajnos nekem is pont így nem működött a dolog.

Amit tanácsolni tudok az az, hogy töltsél le VMware Wokstation trialt, meg Win8 Enterprise trialt, Zoli már linkelte honnan szerezhető be valamelyik threadben. Úgy legalább tudsz haladni a feladattal. Max 2 óra összerakni.

commented Apr 6, 2013 by bruhaha1989 (37 points)  
igen, ezt már én is megcsináltam,de: odáig jutottam h mikor vmi lekérdezést végeznék egyik gépről a másikra akkor sír ,hogy nem lehet unencrypted módon kommunikálni a kettő között, illetve egy white listre fel kell venni egymást és akkor igen...de mivel a hf nem tért ki ilyenekre hogy ezzel mit kezdjek(h pl ezt feltételezem e vagy nem), úgy gondoltam ,hogy az előre felkonfigurált cloud gépeken ilyen gond már nem lesz..de ezt már nemtudtam ugye letesztelni...
commented Apr 6, 2013 by anonymous  
Elvileg azon is neked kellene beállítani, szerintem ez a feladat egyik lényege, hogy beállítgasd és mellékeld a kódhoz, hogy milyen beállítások szükségesek (legalább is szerintem, mert hát ha nem megy a kiszolgáló, akkor kliens oldalról nagy csodát úgyse tudsz csinálni). A gyakorlati anyagban ez le van írva, hogy hogyan kell elindítani Windowson a kiszolgálást, meg authentikációt, titkosítást megfelelőre beállítani, WinRM és platformközti részekben. Egy Set-WSManQuickConfig, vagy ilyesmi cmdlet kinyitogatja megfelelő portokat, meg elindítja a kiszolgálót, hogy működni tudjon, meg allowunencrypted tulajdonságot is be tudod állítani, de ez le van írva.
commented Apr 6, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
1. Az RDP problémaval kapcsolatban tudtok részleteket írni: adott embereknek jön-e csak elő, milyen kliens OS-t használtok, másik reservation is esetén előjön-e ez a gond...

2. Az előző komment helyes, a cloud-os és a saját magad által telepített VM-ben is be kéne állítani bizonyos dolgokat, ezek része a feladatnak, érdemes dokumentálni és mellékelni a beadáskor. Ezeket pedig nem a szkriptből kell megcsinálni, hisz a kliens oldalon futó szkript nem tud hozzáférni a szerver beállításaihoz.
commented Apr 6, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
Foglaltam most én is egy Win8 gépet, és nekem működött.
* Windows 8 kliens, nem egyetemi hálózatból.
* VCL-es openVPN-nel belépten. 10.6.22.107-es IP-t kaptam, a VM pedig 10.6.23.147. De ez nem gond, mert ha megnézed a netmask 255.255.254.0
* A VM a pingre nem válaszol, a kliens Windowsok tűzfalában ez le van tiltva.
* Megnyitottam a letöltött RDP-fájlt, bekéri a jelszót, gondolkozik, megjeleníti a figyelmeztetést, hogy nem az aktuális névre szól a tanúsítvány, majd belép. Nektek meddig jut el, mikor dobja a hibát?
commented Apr 6, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
'The logon attempt failed' hibaüzenet én úgy tudtam produkálni, hogy ha elírom a jelszót. Ilyenkor az ablak tetején a 'Your credentials did not work' üzenet van. Kaptok más esetben is logon attempt failed üzenetet?
commented Apr 6, 2013 by anonymous  
Szia,
nekem is kliens Win8-as van én se egyetemi hálózatban vagyok, VPN megvan, MIT1-es mérésen SSH gond nélkül működött, Wiresharkban megnézve a kommunikációnál a vcl.inf.mit.bme.hu szerverrel kommunikált a gépem a kapcsolat kezdeményezésénél.
Nekem is odáig jut el, hogy felajánlja a bejelentkezést a címtáras kódommal, majd a jelszót beírva (vagy 120-szor:) azt válaszolja, hogy a hitelesítés nem működött.
Saját másik 2 Win8-as gépemre sikerült belépni, az egyik ugyanabban az alhálózatban volt, másik meg egy szintén NAT-oltban.
commented Apr 6, 2013 by anonymous  
Nekem is ilyen gondom volt de találtam megoldást. A probléma akkor jön elő ha windows8-at használsz és microsoft accountal vagy rá belépve.
Megoldás:
Töltsd le az RDP fájlt és notepaddel tedd ezt a sort a végére:
enablecredsspsupport:i:0
commented Apr 6, 2013 by bruhaha1989 (37 points)  
és valóban! thx :)
commented Apr 6, 2013 by anonymous  
hehe, így már valóban működik
commented Apr 7, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
Kösz a megoldást! Megírnád válaszként is, hogy el tudjam fogadni best answernek?
...