HF2-Python CIM-XML

0 votes
asked Apr 2, 2015 in IRF tantárgy by Gio (73 points)  

Sziasztok!

Lenne egy-két alapvető kérdésem. A házim a következő: https://inf.mit.bme.hu/sites/default/files/grader/task/294.pdf
Mivel CIM-XML-es a feladatom, ezért kizárólag a gyakorlaton is említett lmiwbem-t használhatom? (illetve ezt érdemes-e használni). A YAWN áttanulmányozása után azt szeretném kérdezni,hogy a gyakorlaton is használt EnumerateInstances meghívása után hogyan tudnám elérni például egy elem Handle attribútumát?

Valamint az xml kimenetben megjelenő szülő-gyerek viszony eldöntésére létezik-e esetleg valamilyen elkészített módszer, vagy önállóan kell kiügyeskedni valahogy?

Köszönöm a segítséget!

1 Answer

+1 vote
answered Apr 2, 2015 by kovari (2,221 points)  
selected Apr 2, 2015 by Gio
 
Best answer

Két lehetőséged van: vagy a Python 3 támogatással rendelkező lmiwbem modult használod, vagy a wbemclit. Szerintem az előbbivel könnyebb dolgozni, a GitHub oldalon találhatsz is hozzá példákat, illetve API dokumentációt. Szóval én ezt ajánlom.

Az lmiwbem esetén érdemes tudni, hogy az EnumerateInstances metódus CIMInstance objektumokat tartalmazó listával tér vissza. Ha kicsit keresgélsz a dokumentációban, vagy megnézel pár példát, akkor viszonylag gyorsan rá lehet jönni, hogy ebből az objektumból pontosan hogyan is tudsz kinyerni bizonyos attribútumokat.

Kezdetnek, nézd meg ezt: CIMInstance

Az xml összeállítással kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy alapvetően az "önálló ügyeskedés" az elvárt, ahogy te is említed. A feladatnak többféleképpen neki lehet kezdeni, számos megoldás létezik. Amennyiben az általatok kitalált algoritmus a problémára nem feltétlenül a legoptimálisabb, nem fog gondot okozni, ezt nem nézzük szigorú szemmel (nyilván ne essünk azért túlzásokba).

commented Apr 2, 2015 by Gio (73 points)  
Rendben,köszönöm a segítséget!
...