2B - Powershell, device lekérés

+5 votes
asked Apr 4, 2015 in IRF tantárgy by alpadam (38 points)  
retagged Apr 7, 2015 by micskeiz

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy most a CIM_LogicalDevice-ok közül az összeset az xml-be kéne tenni ennél a feladattípusnál? Mert az elég soknak tűnik nekem..

Vagy teljesen rossz irányba indultam el, hogy a LogicalDevice-okat akarom kigyűjteni?

Köszi a válaszokat!

2 Answers

+1 vote
answered Apr 7, 2015 by micskeiz (2,873 points)  

Ha megnézed a CIM_LogicalDevice túl áltlános, annak nem mindegyik leszármazottja tartalmazza a keresett információkat (pl. vendor). Érdemes a leszármozattai között körbenézni.

commented Apr 10, 2015 by mxj (23 points)  
Ezek szerint ha megtalálom a legáltalánosabb osztályt, aminek ki tudom deríteni a vendor és type mezőit, akkor azt az osztályt használjam? Vagy használjam a CIM_LogicalDevice-t, és ahol hiányoznak a vendor vagy type mezők, oda üres stringet írjak?
commented Apr 11, 2015 by Fantom (77 points)  
Szétnéztem a leszármazottai között. Találtam olyat, ami megfelel a kritériumoknak, de azok csak egy bizonyos fajta eszközöket tartalmaznak. Nem egyértelmű a feladatból, hogy mi számít alacsony szintű hardvereszköz-nek. De szerintem amit én találtam, annál tágabb "fogalom" kéne.
Amit találtam, az a közvetlen leszármazottjai közt van. Jó helyen keresem?
commented Apr 11, 2015 by Fantom (77 points)  
Tehát van értelme annak, hogy többet is le kell kérni?
–2 votes
answered Apr 4, 2015 by varsi.marci (27 points)  

Nekem is ez a házim, és hát értelmesebb osztályt nem találtam. Viszont gyanús, hogy nem ez lesz a jó, mert például a Type-ot nem tudom honnan szedem ki (a Caption attribútum közel áll az igazsághoz, de mégsem teljesen jó, ha megnézem a házi kiírásban szereplő példát).

...