wsman timeout

0 votes
asked Apr 10, 2015 in IRF tantárgy by phx37 (63 points)  

Sziasztok!

IRF 2. házi feladatomban linuxot futtató gépről kell linuxot futtató gépről lekérdeznem ws-managment segítségével. Van egy olyan kitétel, ha a script nem tud elérni egy távoli gépet, akkor írjon ki valamit a képernyőre és fusson tovább.

Ha érvénytelen IP című géphez akarok csatlakozni vagy érvénytelen felhasználónév-jelszó párossal, akkor a wsman parancs nem tér vissza semmivel, nem dob exception-t sem. Ilyenkor a script futtatását a CTR+C billentyűkombinációval tudom folytatni. Olyan, mintha nem lenne semmilye timeout. Hogyan lehet beállítani, hogy néhány másodperc múlva ha nem sikerül csatlakozni, akkor automatikusan hibát dobjon?

1 Answer

+2 votes
answered Apr 10, 2015 by kovari (2,221 points)  

Érdemes megnézni a wsman help oldalát:

wsman --help

De amúgy ez kell most neked:

--transport-timeout

commented Apr 10, 2015 by phx37 (63 points)  
Érdekes, előbb próbáltam, akkor nem működött, most működik. Köszi!
commented Apr 15, 2016 by denes (20 points)  
szia

Az én házimban is hasonlóan, elsőként tesztelnem kell a kapcsolatot. Az általad említett megoldás "félig" működik nekem.
A beírt idő után timeout lesz, de  után egyből felhasználót és jelszót kér, parancs kimenetét sem tudom ellenőrizni. Csak Ctrl+C-vel lehet megszakítani.
commented Apr 15, 2016 by kovari (2,221 points)  
Most nem néztem meg részletesen, de szerintem a --non-interactive paraméter segíthet. Szintén a wsman helpet érdemes megnézni.
commented Apr 15, 2016 by denes (20 points)  
Köszönöm, így jól működik!
...