HF2 - 2F - Python3 - Service futása

0 votes
asked Apr 11, 2015 in IRF tantárgy by bencair (27 points)  

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy ha távoli asztalon (windows) listázom a service-eket , akkor nem tudok filtert írni a state attributumra hiszen az nem minden esetben van CIM-service leszármazottaknál. Localhost (linux) esetén pedig sosincs state attributum , csakis status. Viszont ami minden esetben van, és könnyen szűrhető lenne az a Started attributum, ami ahogy néztem mindig helyes, azaz false esetén nem futó, míg true esetén futó alkalmazásról beszélünk.
Az jó megoldás a service-ek listázásánál, ha filtert írok a service nevére, osztályára, és Started-jára, illetve kiszűröm azon találatokat, ahol egyáltalán nincs név és osztály? Ha pedig mégis lesz olyan találat, ahol van név, és class név, de a started üres, akkor üres string-et írok ki +/- helyett?

1 Answer

+1 vote
answered Apr 11, 2015 by kovari (2,221 points)  
selected Apr 11, 2015 by bencair
 
Best answer

Jó a Started is, bár amúgy nem teljesen értem, mert nálam a Statusra való szűrés is működik, most próbáltam ki, nem tapasztalok semmilyen hibát. De ettől függetlenül nyugodtan szűrhetsz a Startedra.

Az üres string írása is egy megoldás, ez nincsen specifikálva a feladatban, tehát opcionálisan eldönthető.

commented Apr 12, 2015 by balage (27 points)  
A kérdés a State-re irányult. Win-en van State és Status, de  Status nem jó, az nem arra vonatkozik, hogy fut-e. Az értékkészlete OK, Unknown, "". Van hogy a state running, a status OK, de van hogy a state stopped a status OK, tehát az tök más.
commented Apr 12, 2015 by kovari (2,221 points)  
Ja igen, persze. Kicsit már belezavarodtam én is, de arra gondoltam amúgy.
...