Tesztelésnél nem számol az óra lefelé, szimuláción/ GUI-n igen.

0 votes
asked Apr 25, 2015 in Rendszermodellezés A00 by Layven (22 points)  

A sakkóra teljesen perfektül működik ha szimulálom vagy ha a GUI sakkórán futtatom, másodpercenként szépen számol lefelé, de ha a tesztesetet futtatom, egyáltalán semennyi idő nem telik el. Próbáltam sok féleképpen, hogy állapoton belül "every 1s / ...", próbáltam "after 1s /.." hurokéllel, úgy is hogy csináltam két azonos várakozó állapotot és felváltva mentem át másodpercenként. Mindegyiknél jól működött a GUI és a szimuláció, a teszteset egyszer sem.
Mástól is hallottam már hasonló problémát, ott egyszerűen kellő szenvedés után valamelyik verzió neki jól működött, nekem egyik sem.
Valami ötlet?

2 Answers

0 votes
answered Apr 26, 2015 by pappmate (24 points)  

Nekem is ugyanez a hiba, és én is azokat a változtatásokat hajtottam végre, de semmi változás. Engem is érdekelne erre egy megoldás, mert nagyon idegesítő

nhf

0 votes
answered Apr 26, 2015 by oszkar.semerath (1,599 points)  

Szia!
Van olyan állapotátmeneted, amihez nincs esemény rendelve? Ha nincs, akkor küldjed el az egész projekted a semerath@mit.bme.hu-ra és ránézek.

Üdv!
Oszkár

commented Apr 26, 2015 by hjanos (21 points)  
Küldtem egy projektet.
Köszi!
commented Apr 26, 2015 by oszkar.semerath (1,599 points)  
Megnéztem:
Tegyél minden állapotátmenetre eseményt!
Ha csak annyi van írva egy élre, hogy "[blackTime == 0]" akkor az nem tudni mikor hívódik meg. (szimulátorban pl 200 ms után, ami bár jónak tűnhet, mégsem pontosan  az amit akarsz).
commented Apr 26, 2015 by hjanos (21 points)  
Én úgy látom, hogy ehhez nem nagyon tudnék konkrét eseményt tenni...
commented Apr 26, 2015 by oszkar.semerath (1,599 points)  
- A Choice doboz szerintem jól használható a lefele számláló tranzíción. Ha elfogyna az idő, akkor vesztésbe megy, különben vissza és csökkenti a kijelzőt.

- Esetleg megpróbálhatod az after 0s-t is, bár az kevésbé elegáns.
...