Nincs hálózati kapcsolat VPN-en keresztül

0 votes
asked Sep 29, 2015 in ITLab2 by ldmnyblzs (35 points)  

Tavaly IRF/ITLab1 alatt teljesen jól működött a VPN a két ubuntus gépemen. Idén ugyanúgy csatlakozok, és mindkét gépen azt tapasztalom, hogy a csatlakozástól számított maximum fél órán belül (de van, hogy azonnal) elérhetetlenné válik a legtöbb szolgáltatás (RDP, SSH, web stb.), de pingelni például tudok.
Felteszem, hogy Windows-on nincs probléma, mert a többségnek nem okoz gondot a feladatok megoldása, nálam viszont két egymástól független, pár hónapja még működő linuxos gépen is előjött ugyanaz a probléma.

1 Answer

0 votes
answered Sep 30, 2015 by dividovi2 (406 points)  

Szia,

A környezetemben működő gépeken működik linuxon, mac-en, és windows-on is.
Egyedül amit tapasztaltam furcsaságként, az, hogy ha nem VPN-en keresztül foglalsz win 8-as gépet, akkor nem tudsz rá RDP-vel belépni.

Ezen kívül semmit.

Mikor, és milyen IP-ről léptél be? Megnézem a logokat, hátha tudok az alapján mondani valamit.

Üdv
Dávid

commented Sep 30, 2015 by ldmnyblzs (35 points)  
Pár perce próbáltam csatlakozni a 152.66.181.8-as címről, a korábbi próbálkozások adatait sajnos nem tudom. A hálózati beállítások közt előző félév óta érintetlenül ott volt a VPN, ami akkor még probléma nélkül működött, most viszont csatlakozás után egyből megszakadt minden kapcsolat.
commented Sep 30, 2015 by ldmnyblzs (35 points)  
Ubuntu 15.04-es LiveCD-ről bootolva apt-get update/upgrade/dist-upgrade után létrehoztam a VPN kapcsolatot a honlapon leírt módon, csatlakozott is, de előjött ugyanaz a hiba.
commented Oct 1, 2015 by dividovi2 (406 points)  
Próbáld meg az OpenVPN-t feltelepíteni az ubuntu-ra. Nem az ubuntu natív VPN csomagjához egy openVPN kompatibilitási csomagot.
...