REMO HF, alfolyamat 2 kimenettel

0 votes
asked Oct 25, 2015 in Rendszermodellezés 405 by csaboss92 (35 points)  

Van egy alfolyamatom aminek 2 kimenete van (pont ugyanúgy mint a minta háziban a belépés, siker esetén greeting, fail esetén error üzi). Ha behúzom ezt a fő folyamatba akkor ugye mind két ágat valahogy terminate-re kell juttatni. Gondoltam a hibásat rögtön rákötöm egy terminate-re. Szimulációnál láttam, hogy bemegy 1 piros kis cucc és mind a két kimeneten kijön... ( Az alfolyamatot szimulálva helyesen vagy az egyikre vagy a másikra jut a piros cucc). Ez vajon mitől lehet, mi a megoldás? Köszi a segítséget!

commented Nov 14, 2015 by maxiking (28 points)  
A megoldásra én is kiváncsi lennék, mert nálam is ugyan ez a probléma.

1 Answer

+1 vote
answered Nov 14, 2015 by csaboss92 (35 points)  
selected Nov 14, 2015 by csaboss92
 
Best answer

Hosszú keresgélés után egy eldugott word doksiban találtam rá megoldást az interneten...

Alapértelmezett esetben ez a csodálatos program úgy veszi, hogy a kimeneteid és kapcsolatban állnak és nem foglalkozik azzal hogy azoknak miből kellene származnia. Ennek az orvoslása egy igen csak könnyen fellelhető helyen egyszerűen és gyorsan megoldható...

Először át kell váltani advanced nézetbe, mert CSAK így érhető el a kívánt beállítás enélkül nyoma sincs, hogy bármit is lehetne állítani ezzel kapcsolatban.
Az alfolyamaton belül az outputra kattintva a properties fület előhozva találhatunk egy, olyan beállítást, aminek a neve Output Logic (ADVANCED NÉZET!!!). Itt a kimenetek láthatóan össze vannak és-elve! Az egyikből vegyük ki a pipát, adjuk hozzá OR kapcsolattal. Ekkor a program már tudni fogja, hogy vagy az egyik vagy a másik fog teljesülni, de még nem tudja, hogy ez miből következik (miért is lenne logikus, hogy az elágazás eredménye...) ezért mind a két outputhoz hozzá kell rendelni az inputot (ugyanezen a fülön tehető meg). Ezen felül van egy minimum érték ahányszor ezek az outputok szerepelni fognak, ezt le kell venni 0-ra. (Ez a néhány lépés után a program már tudja is, hogy egy ha egy elágazást a kimeneteire kötsz, akkor annak az eredménye legyen a kimenet ne pedig konstans hülyeséget küldjön ki!)

Remélem megtalálod, mert emlékezetből írtam, hogy hol keresd! (Ha már ilyen csodás a program működése lehet érdemes lenne megemlíteni a házi tanácsokban ezt az esetet)

commented Nov 14, 2015 by maxiking (28 points)  
Köszi a választ. Nagy nehezen egyébként én is rájöttem, hogy ezt kell csinálni. Mondjuk én a minimumértéket nem állítottam be, de úgy is működött.
Most viszont a szimuláció előtti ellenőrzés azt mondja hogy van olyan ág ami nem terminál. De a szimulációk szépen lefutnak hiba nélkül.
commented Nov 14, 2015 by csaboss92 (35 points)  
Valamelyik beállításnál nekem, olyat is produkált, hogy fixen csak az egyiken adta ki a tokent, hiába a másikon kellett volna...
...