2E - FAN "Name" egyértelműsítés

0 votes
asked Apr 9, 2013 in IRF tantárgy by anonymous  
retagged Apr 10, 2013 by micskeiz

A 2E feladatban többször is fel kell használni (mind input mind outputként) a Fan Name "property"-jét, na most ebből van sima Name, ElementName, és DeviceID is, melyek mindig ugyanazt (pl. FAN0) tartalmazzák, de csak az utolsó "kulcs", tehát ha nem tévedek, a többi kettő lehet elvileg nem-egyedi vagy éppen üres is. Ennek ellenére a feladat a Name mező használatát szeretné, vagy a DeviceID-re gondol a name alatt? Vagy hibás a fenti eszmefuttatás?

commented Apr 9, 2013 by anonymous  
Üdv! Én most elkeseredettségemben ide írom be a kérdésemet: ugyanez a feladatom, és nem tudom, hogy milyen modul segítségével lehet kapcsolódni és lekérdezéseket végrehajtani a távoli gépen? Talán 6 órát kerestem. Tudnál segíteni?

Köszi!
commented Apr 9, 2013 by anonymous  
Hali,

Bocs, nem vettem észre a kérdésed eddig. A válasz benne van a gyakorlati anyagban, azt egyébként is kb. muszáj megnézni, különben rengeteg problémád lesz. Amit keresel amúgy a "2.4 Távoli lekérdezés wbemcli segítségével" alatt van:
wbemcli gc 'http://meres:LaborImage@<tavoli_gep_ip_cim>:5988/root/cimv2:CIM_OperatingSystem'

Tehát gyak., ugyan úgy kell, csak a távoli gép adataival.

1 Answer

0 votes
answered Apr 10, 2013 by micskeiz (2,873 points)  

Helyes az eszmefuttatásod:) Lehet a DeviceID-t kiírni. Most mivel csak egy implementációnk van, ezért túl sok különbség nincs közöttük. Akkor lehetne igazán jó döntést hozni, ha megnéznénk több implementációt, hogy ki hogyan értelmezi ezeket (lehet, hogy valahol a deviceID valami belső azonosító). Most a HF-ben viszont elég valamelyiket kiválasztani, és azt használni.

...