PowerShell lekérdezés

0 votes
asked Mar 29, 2016 in IRF tantárgy by Dalsarel (26 points)  
edited Mar 29, 2016 by benedekh

Sziasztok! Leszeretnék kérdezni Active Directory Usereket, de valami nem jó, és nem jövök rá mi lehet a megfelelő szintaxis.

Get-ADUser -Filter * -SearchBase "..." | where ??? -Properties valami | select valami

Ha a -SearchBase után a | where ??? feltételt elhagyom és csak a "..." paraméter marad, akkor teljesen megfelelően fut, illetve ha nem a | where ... feltételt hagyom el hanem a -Properties-nél a | select valami feltételt, akkor is megfelelően lefut. Viszont nekem mind a kettő feltétel kellene. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy ilyenkor mi a megfelelő szintaxis, és hogyan kellene lekérdezni?

Előre is köszönöm!

1 Answer

+3 votes
answered Mar 29, 2016 by davidhonfi (371 points)  
selected Apr 1, 2016 by kovari
 
Best answer

Szia!

Szerintem első lépésben nézd meg, hogy a PowerShellben hogyan kell alkalmazni a pipe-olást (pl. előadásfóliák, kiadott gyakorlati segédanyag). Ha ez megvan, akkor nézd meg az egyes cmdlet-ek visszatérési értékeit (pl. Get-ADUser mit ad vissza). Ezek után próbáld meg lépésről lépésre összeállítani az összefűzendő parancsot. Esetleg szedd szét külön sorokra ezt az összetett parancsot és használj debug módot a PowerShell ISE-ben.

Vigyázz: a HF tudnivalóknál ki van írva, hogy lehetőleg szerveroldalon szűrjünk. Ez jelen kontextusban azt takarja, hogy a címtárban a Filter kapcsolóval szűrd le a kapott eredményhalmazt szerveroldalon, amennyire csak lehetséges (és csak a maradékra használj Where-t és Selectet).

Plusz egy tanács: ha hibával találkozol és Q2A-n kérdezel, akkor küldd be a hibaüzenetet is.

commented Mar 30, 2016 by Dalsarel (26 points)  
Köszönöm szépen! Átírtam szerveres szűrésre, és sikerült a lekérdezés is. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az mennyivel jelent kevesebb pontszámot, ha stringként rakom össze az xml fájlt?
...